Megkezdődött a nyári szezon Ópusztaszeren!

Ópusztaszerre igazán érdemes mindenkinek ellátogatni, hiszen kirándulási helyszín, tanulni is lehet a történelmünkről, a szórakozás is adott és persze mindezek együttese gyönyörű környezetben. Aki ellátogat a nemzeti parkba biztosan páratlan élményekkel gazdagodik, melyet soha nem feled el. A nyári szezon már április 1-jén megkezdődött, így aki kirándulást tervez máris beiktathatja az úti célok közé.

[wp_ad_camp_1]

Az ópusztaszeri skanzent mindenképpen fel kell keresni. Egy szabadtéri néprajzi gyűjteményről van szó, ahol a XIX-XX. századi agrárnépesség mindennapjait ismerhetik meg a látogatók. Több közösségi épület is megtekinthető korabeli berendezésekkel, valamint néhány kisipari műhely. Mindemellett egy szélmalom is megtalálható a skanzen területén, továbbá a Gátőrház, az Erdészház és az Útkaparóház is számtalan érdekességgel.

A Rotunda az emlékpark másik látnivalója, ami számtalan kiállításnak ad helyet. Megismerhetjük általa például a Honfoglalás idején élő emberek életvitelét, ruháit, szerszámait, valamint a huszárok életét. A Rotundában egy promenád is be lett rendezve vagyis korabeli öltözeteket viselő, életnagyságú viaszfigurákat tekinthetünk meg, különböző élethelyzetekben, ami ugyancsak érdekes és izgalmas látnivaló. A Rotunda ad helyet a páratlan látványosságnak számító Feszty-körképnek is. A kör alakú teremben felállított körkép a magyarok bejövetelét mutatja be, elkészítési módja pedig azért egyedi, mivel a festményt tárgyak egészítik ki.

Aki Ópusztaszerre látogat az megismerheti természetesen a lovas életet is, ugyanis az emlékparkban naponta két alkalommal lovasbemutatót tartanak. A bemutatón honfoglalás kori ruhákba öltözött lovasok szórakoztatják a közönséget különféle mutatványokkal. A lovasok íjjakkal és nyilakkal is fel vannak szerelkezve, bemutatják hogyan is nézett ki egy korabeli harc.