Megtakarítási ötletek, hogy legyen mindig néhány aprónk

Panaszkodunk, hogy sosincs annyi, amennyi kellene. Valamint sóhajtozunk, hogy nem tudjuk megvenni a kinézett ruhát. Talán lehet ezen segíteni. Van néhány tipp, szokatlan tipp, de annál hasznosabb, hogy a későbbiek során a segítségünkre legyen. Csak olvassunk tovább.

[wp_ad_camp_1]

Próbáljunk meg spórolni úgy, hogy ne essen nehezünkre. Az első héten tegyünk félre mondjuk 20 forintot. A második héten duplázzuk ezt meg. A harmadik héten triplázzuk, végül a negyedik héten tegyük félre a négyszeresét. És a következő hónapban kezdjük előlről. Ugye milyen egyszerűnek tűnik? Természetesen ez az összeg csak szemléltetés, ennél jóval többet is bátran félre lehet tenni.

A következő hónapban sem szükséges nagy összeget félretenni, csupán annyit, amennyinek hiánya nem okoz túl sok gondot. De le is mondhatunk néhány dologról egy későbbi nagyobb cél reményében. Ez sem hangzik nagyon rosszul! A cél lehet mondjuk egy nyaralás, vagy egy nyári szép ruha, vagy egy laptop, esetleg egy új okostelefon.

Amennyiben kissé nehézkesnek tűnik, a kitűzött célt le is rajzolhatjuk, és ragasszuk ki a falra, hogy lássuk, mit szeretnénk elérni majd. És ez motiválhat is bennünket. Így néhány hónap alatt, ha okosan spórolunk, igen szép összeggel lehetünk gazdagabbak.

Nem is kell keresgélnünk megtakarítási bankokat, hogy melyik lehet a jobb, melyiknek van előnyösebb ajánlata. Ilyenekkel teljesen felesleges fárasztani magunkat. Hiszen otthon, mi tesszük félre az összeget, ami hétről-hétre gyarapszik. Persze, ha bankba kívánjuk tenni, hogy ott kamatozzon, mivel nagyobb összeget teszünk félre, akkor semmi akadálya, bátran megtehetjük.

Tehát elő a pénztárcánkat, nézzük mennyink van, és számoljuk össze, mennyiből tudunk kényelmesen megélni. Valamint okoskodjuk ki, mennyiről tudunk lemondani havonta. Esetleg mi az a dolog, aminek hiánya még nem okoz nagy gondot.