Melyek azok a dolgok, amelyek pattanásokat okoznak?

Rengeteg ember szenved a pattanások miatt, és sok esetben a legdrágább pattanás elleni termékek sem segítenek. Fontos a kezelés előtt megkeresni az okot, amely miatt kialakultak a kellemetlenséget okozó pattanások. Ha ragyogó, tökéletes arcbőrt szeretne, akkor néhány dologra komolyan oda kell figyeljen.

[wp_ad_camp_1]

Minden ember izzad fizikai munkavégzés, nagy meleg esetén, hiszen a méreganyagok így távoznak a szervezetből. Fontos oda figyelni arra, hogy arcbőr rendszeresen legyen megtisztítva vízzel, valamint arctisztító készítménnyel, mivel a szennyeződések a bőr felületén eltömítik a pórusokat. Hihetetlen, de mégis igaz, hogy egy új sampon, balzsam, vagy hajlakk használata is okozhat bőrhibákat. Ha szeretné megelőzni a pattanások kialakulását, akkor kizárólag olyan kozmetikai termékeket használjon, amelyek az ön bőrtípusának megfelelőek. Ha arcáról az apró szőrszálakat szőrtelenítő krémmel szeretné eltávolítani, akkor mindenképp távolítsa el a sminket a bőrfelületről, mert így megelőzhető, hogy pattanások alakuljanak ki.

A nők többsége elköveti azt a hibát, hogy éjszakára nem mossa le a sminket, ennek következtében a bőr nem tud megfelelően szellőzni, és a későbbiekben az arcbőrön pattanások jelennek meg. Tévhit, hogy csak a zsíros bőrön alakulnak ki a pattanások, hiszen a száraz bőrön is rengetegszer jelennek meg duzzadt, piros pontok. A szakemberek szerint a száraz bőrrel rendelkező embereknek ajánlott hetente egyszer bőrradírozó terméket használni, és naponta két alkalommal szükséges, hogy olyan hidratáló terméket alkalmazzanak, amelyek víz alapúak. Ha a bőrre pattanásos, akkor a fűszeres, zsíros ételek helyett fogyasszon minél több friss gyümölcsöket és zöldségeket.