Melyik a világ leggyorsabb traktorja?

A világon csaknem már annyi traktor márka van, mint autó. Az elmúlt években egyre fejlettebb technikákkal látták el őket, melynek következményeként nem csak kényelmesebbek, szebbek, hatékonyabbak, de még gyorsabbak is lettek.

[wp_ad_camp_1]

Amikor egy traktorra gondolunk, akkor biztosan nem az lesz az első dolog, ami eszünkbe jut, hogy milyen gyorsan tud menni. Sokkal inkább foglalkozunk a lóerővel, a felszereltségével, stb. Ám egyesek sokkal inkább azt szerették volna kideríteni, hogy egy traktornak mennyi lehet a végsebessége. Ezt addig tudták feszegetni, hogy eljutottak arra szintre, hogy Guinness rekordot állítottak fel belőle. A megmérettetésben egy Valtra T234-es traktor vett részt. melyről már az is kiderült, hogy saját rekordjának a csúcsdöntője. Ugyanis immáron negyedszer választották meg a világ leggyorsabb traktorjának. A traktorról tudni kell, hogy egy 250 lóerős monstrumról beszélhetünk. Ezen felül el kell még mondani róla, hogy hat hengeres dízelmotorral van ellátva. Maga a jármű össztömege eléri a héttonnát.

A Guinness rekord megdöntése alatt egy Juha Kankkunennel ült a volán mögött. Minden bizonnyal, hogy ezt a rekordot felállíthassák szükségvolt a sofőr magas fokú tapasztalatára és a munkagép ismeretére. Nem beszélve a profi gépezetről. Hiszen a Valtra márka az egész világon nem csak ismert, de elismert gépjárműnek számít. Nem hiába tartozik az egyik legdrágább traktor márka közé. A rekord kísérlet alatt a traktor és a sofőr együttesének köszönhetően a 130,165 km/h-s átlagot sikerült elérni. Amely igazán elképesztő, hiszen a legtöbb traktor végsebessége 55-60 km/H között mozog. Így ilyen kaliberű traktorral akár már messzebb távra is kényelmesen elutazhatunk, hiszen olyan gyorsan haladhatunk, mint egy személygépjárművel.