Melyik méz milyen problémák orvoslására alkalmas?

Azt már mindenki tudja, hogy a méz egészséges, és sokan fogyasztják a téli időszakban vagy megfázás esetén. Azzal már kevesen vannak tisztában, hogy a méznek emellett még rengeteg jótékony hatása van, szám szerint közel hetvenféle, így számos problémára kínál megoldást, és egész évben ajánlott a fogyasztása.

[wp_ad_camp_1]

A mezmester.hu vásárlás szempontjából nagyon jó választás, mert a honlapon nagyon kedvező áron vannak a mézek. A Mézmester kínálatában megtalálható a vegyes virágméz, a napraforgóméz, a repceméz és az akácméz is. Mindegyiknek más és más jótékony hatása ismert, és vannak általános előnyök is, melyek minden mézfajtára jellemezőek.

Magyarországon az akácméz a legismertebb és legnagyobb mennyiségben piacra dobott mézfajta a hatalmas akácerdőinknek köszönhetően. Nem csak azért a legkedveltebb méz az akácméz, mert elterjedt és egyedi zamatos íze van, hanem azért is, mert szinte felsorolhatatlan a rengeteg jótékony hatása. Közülük csak néhányat megemlítve is láthatjuk, hogy milyen szerteágazó az akácméz jótékony hatásainak és alkalmazási területeinek száma.

Először is az akácméz fertőtlenítő hatású, így az egyik legjobb megoldás a köhögés, a torokfájás, illetve a megfázás egyéb tüneteinek megszűntetésére. Emellett az akácméz magas kalcium-tartalommal bír, így támogatja a csontképződést a mészhiányos személyeknél, illetve segít az izomgyengeségben szenvedőknek, valamint izomlazító hatása is van, ami miatt a sportolók szívesen és rendszeresen esznek akácmézet. Sok benne a vas, így ajánlott a fogyasztása vérszegénység esetén, de vértisztító hatása is van.

Az akácméz a kalcium és vas mellett tartalmaz még A, B1, B2, B6, C, G és H vitamint, így elmondható róla, hogy erősíti az immunrendszert. Kálium és kén tartalma elősegíti a májregenerálódást. Az akácméznek van egy nyugtató hatása is, melynek köszönhetően enyhíthető vele a túlzott gyomorsavtermelés okozta emésztési zavar, és még hosszasan sorolhatnánk, hogy mi mindenre jó az akácméz, így megéri a mezmester.hu vásárlás, ha mézet szeretne venni.