Mexikó legszebb piramisai

Hosszú évekkel azelőtt, hogy az első spanyol hajókat megpillantották az Atlanti-óceán horizontján, több ókori civilizáció is uralkodott Mexikó felett. Számos remek emlék maradt meg Mexikóban, amelyek bemutatják e kultúrák ragyogását.

Ezek közül a legjelentősebbek azok a piramisok, amelyeket bolygó- és állati isteneknek ajánlottak fel. Ezek a piramisok szerepeltek a leghíresebb filmekben, például az Indiana Jones-ban, és ezen piramisok szépségét és fejlett építési technikáját ma is csodálják az emberek. Most pedig megtudhatja melyek Mexikó legszebb piramisai.

A Chichen Itza egy hatalmas piramis, amely a híres Chichen Itza helyén áll és ezt a piramist a maják isteneinek szentelték, akár egy tollas kígyót. Az épület építészete olyannyira pontos volt, hogy a tavaszi és őszi napéjegyenlőség idején naplementekor a lépcsők árnyéka egy kígyó illúzióját kelti. Ha a lépcsőfokozatokat mind a négy oldalról összeadjuk, akkor az pontosan 365 lépcsőfok lesz, ami szimbolizálja az év napjait. A Teotihuacan, vagy másnéven a Nap Piramisa egy nagyobb piramis amely szintén az istenek városában található, és több évszázadon át megőrizte a tipikus maja struktúrát. Ugyanúgy, mint a testvérpiramisa, a helyi hegyek alakját utánozza, és számos síremléket tartalmaz, amelyeket különböző épületrétegek alatt hoztak létre.

Ez a legmagasabb az összes piramis közül Mexikóban, és úgy vélik, hogy a helyén számos mágikus szertartást végeztek. A régészek lombkorona alakú kamrákat találtak a piramis mélyén, amelyekben valószínűleg tüzes és vizes rituálékat tartottak. Az Uxmal piramis nevének jelentése „háromszor épült”, ez pedig a helyi építészeti stílusok sokaságát jelenti. Ezt a települést már a tizedik században elhagyták, amikor a tolteci befolyás elkezdődött és a piramis üresen állt, amíg a spanyolok megérkeztek. Ez az egyik olyan épület, amely a kultúra csillagászati ismeretét mutatja, mivel összhangban van a Vénusz bolygóval.