Mi a teendő az egészséges fogakért és ínyért?

Jó szájhigiénia szükséges ahhoz, hogy a fogak és az íny egészséges, ezért olyan szokásokra kell odafigyelni, mint a napi kétszeri fogmosás és a rendszeres fogászati ​​ellenőrzés. A kutatások kimutatták, hogy összefüggés van a személy szájának egészsége és egészségi állapota között. A szakértők szerint az orális egészségügyi problémák globális egészségügyi terhet jelentenek.

Kezelés nélkül a fogszuvasodás vagy az íny problémák fájdalmat, önbizalomcsökkenést és fogvesztést okozhatnak. Ezek a problémák alultápláltsághoz, beszédproblémákhoz és más kihívásokhoz vezethetnek egy személy munkájában, az iskolában vagy magánéletében. Az emberek megfelelő fogászati ​​ellátással megakadályozhatják ezeket a problémákat otthon és a fogorvos irodájában. A naponta kétszeri fogmosás és fogselyem használata segít a fogak és az íny egészségének megőrzésében. A legtöbb ember tudatában van annak, hogy a fogak napi kétszeri fogmosása az egyik legfontosabb gyakorlat a lepedék és a baktériumok eltávolítására és a fogak tisztítására. A fogmosás azonban csak akkor lehet hatékony, ha az emberek a megfelelő technikát használják.

A fluorid a föld talajának egy fluorjából származik. Sok szakértő úgy véli, hogy a fluorid segít megelőzni a lyukas fogakat, és ez a fogkrém és szájvíz általános összetevője. Egyes fogászati termékek azonban nem tartalmaznak fluoridot, és néhány ember egyáltalán nem használja ezeket. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a fluorid hiánya fogszuvasodáshoz vezethet, még akkor is, ha a személy egyébként gondoskodik a fogáról. Egy közelmúltbeli tanulmány megállapította, hogy a fogmosás és a fogselyem nem akadályozza meg, hogy egy személynek elkezdjen kilyukadni a foga, ha nem használ fluoridot. A fogselyem eltávolítja a lepedéket és a baktériumokat a fogak között, ahová a fogkefe nem mindig ér el. Segíthet a rossz lélegzet megelőzésében is, ha eltávolítja a fogak között csapdába esett ételmaradékokat.