Mi alapján válasszunk elektromos fogkefét?

A fogápolás az egyik alapvető higiéniai teendő, amely a mindennapjaink részét képezi. Ahhoz, hogy hosszan megtudjuk őrizni a fogaink egészségét elengedhetetlen, hogy megfelelően karbantartsuk őket.

Ma már nagyon sok fajta fogkefe közül válogathatunk, viszont, ha maximális eredményt szeretnénk elérni, akkor célszerű egy elektromos fogkefébe befektetni. Viszont, mielőtt az első adandó alakalommal megvásárolnunk azt, amivel éppen szembe találkozunk érdemes kicsit körbe nézni, hogy mik azok a dolgok amire oda kell figyelnünk. A ma kapható legmodernebb fogkefék hazánkban még nem hódítanak, ezek a szónikus fogkefék. Magyarországon sokkal inkább esküsznek még forgófejes változatokra. Az elektromos fogkeféket három éves kortól már bárki használhatja. Az elektromos fogkefék használatától sokan óckódnak, de kifejezetten ajánlott főként azok részére, akiknek romlandóbban a fokai, vagy hajlamosabb a fogkőre. Ugyanis az elektromos fogkefével sokkal hatékonyabban takaríthatjuk le a lerakódott lepedékeket.

Mivel ezeknek a fogkeféknek a működési elvük azon alapul, hogy az egyik részük forog, míg a másik seper. Az elektromos fogkefék között is megkülönböztethetünk különböző fajtákat, mint már említettük. Az egyszerűbb és mindenki számára ismert a forgófejes, amely más a hazánkban is nagy sikernek örvend. A másik pedig a szónikus, amely mozdulatai sokkal inkább hasonlíthatóak a sima manuális fogkeféhez, ugyanis körkörös mozgás helyett, oldalirányú rezgésekkel tisztítja meg a fogakat. Ám amire nagyon oda kell figyelni, hogy ezekkel is lehet rosszul fogat mosni, vagyis túlzottan rányomni az ínyünkre, melynek káros következményei lehetnek. Vásárlás esetén célszerű egy középkategóriás eszközt vásárolni.