Mi is a valódi csillagjegyünk?

Az asztrológia ősi tudománya az ember jellemét és sorsát a születése időpontjára jellemző csillagállásból vezeti le. Csakhogy az évezredek alatt a közismert állatövi jelek elvándoroltak.

[wp_ad_camp_1]

Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő, Halak. Ha a sorrendet nem is ismerjük, azt mind tudjuk, hogy melyik a mi csillagjegyünk. De mit is jelent ez valójában? A Nap az év folyamán, a Földnek a Nap körüli keringése tükörképeként látszólag végighalad a tizenkét állatövi csillagképen. Persze az a csillagkép, ami előtt éppen tartózkodik, nem látható, csak majd egy fél év múlva figyelhető meg teljes pompájában. A Mérleg csillagkép előtt például ősszel vonul el a Nap, de maga a csillagkép tavasszal látható a legjobban az égbolton. Ugyanígy, a Rák csillagkép télen figyelhető meg a legjobban, de a Rák jegyben születettek nyáron születtek, mivel akkor tartózkodott a Nap a Rák csillagép előtt, ami persze nappal nem látható. A dolog egyszerű, mégis, aki az asztrológia dátumok között keresi csillagjegyét, tévúton jár.

Az asztrológia születésének pillanatában ugyanis még nem számoltak a precesszió jelenségével. Ennek lényege, hogy a Föld tengelye a földpálya síkjára merőleges egyenes körül körző mozgást végez, valahogy úgy, ahogyan a búgócsiga is pörög. Ennek következtében a tavaszpont folyamatosan eltolódik az állatövi körön, nagyjából kétezer évenként egy-egy csillagképpel. Tehát az asztrológiai csillagjegyünk már nem egyezik meg a tényleges csillagjegyünkkel! A március 21. és április 20. között születetteket Kosnak tartjuk, valójában születésükkor a Nap már a Halak csillagkép előtt járt! Tehát ha a valódi csillagjegyünkre vagyunk kíváncsiak, akkor a sorban előzőt kell megvizsgálnunk. Így kezeljük a horoszkópot is!