Mi is az a Spirulina?

Sokan nem tudják, de a spirulina egy olyan mikro alga fajta, amely már több száz millió éve él a Földön. Egyes fajtái a sós, még mások az édesvizet kedvelik. Ám vannak, akik talajt és vannak akik a sziklás közeget részesítik előnyben.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára, akik már voltak tengeren azok már találkoztak algákkal, melyek nagyobb méretűek és szabad szemmel is láthatóak. Viszont vannak olyan mikro algák, melyek szabad szemmel nem láthatóak. Ilyen pl. a spirulina is. A spirulina az emberi szervezet számára nagyon értékes anyagokat tartalmaz. Fontos elmondani, hogy a fogyasztása nem csak azok számára célszerű, akik valamilyen egészségügyi problémával küszködnek. Sokkal inkább azok számára javallott, akik szeretnék megőrizni az egészségüket. A spirulina mikroalga egy immunerősítő tápanyag, amely sejtszinten segítheti a szervezetünket. Amely nagyon szükséges, ugyanis a ma kapható zöldségek és gyümölcsök már nem tartalmazzák mindezt megfelelő mennyiségben. Viszont fontos elmondani, hogy a spirulina egy olyan szuper hatékony elem, amely nem csak az immunrendszerünkre, de számtalan más területen is bizonyított hatást ér el.

Elmondhatjuk róla, hogy magas a klorofiltartalma, melynek köszönhetően kiváló antioxidáns és megvéd bennünket a káros szabadgyököktől. Ezen felül idegrendszer-támogató fitotápanyag tartama segíthet a tanulásban, illetve a koncentráció készségben. Továbbá jó hatással van a csontvelőre és a vérképzésre. Elmondhatjuk még róla, hogy csökkenti a koleszterint, ennek köszönhetően védi az ereket és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A spirulina rendelkezik még szemvédő, szemgyógyító hatással, légzőszervi, tüdő tisztító és támogató hatással, érrendszer és májműködés javító hatással, öregedés gátló és allergia stb.