Mi is az a Spirulina?

Sokan nem tudják, de a spirulina egy olyan mikro alga fajta, amely már több száz millió éve él a Földön. Egyes fajtái a sós, még mások az édesvizet kedvelik. Ám vannak, akik talajt és vannak akik a sziklás közeget részesítik előnyben.

Bizonyára, akik már voltak tengeren azok már találkoztak algákkal, melyek nagyobb méretűek és szabad szemmel is láthatóak. Viszont vannak olyan mikro algák, melyek szabad szemmel nem láthatóak. Ilyen pl. a spirulina is. A spirulina az emberi szervezet számára nagyon értékes anyagokat tartalmaz. Fontos elmondani, hogy a fogyasztása nem csak azok számára célszerű, akik valamilyen egészségügyi problémával küszködnek. Sokkal inkább azok számára javallott, akik szeretnék megőrizni az egészségüket. A spirulina mikroalga egy immunerősítő tápanyag, amely sejtszinten segítheti a szervezetünket. Amely nagyon szükséges, ugyanis a ma kapható zöldségek és gyümölcsök már nem tartalmazzák mindezt megfelelő mennyiségben. Viszont fontos elmondani, hogy a spirulina egy olyan szuper hatékony elem, amely nem csak az immunrendszerünkre, de számtalan más területen is bizonyított hatást ér el.

Elmondhatjuk róla, hogy magas a klorofiltartalma, melynek köszönhetően kiváló antioxidáns és megvéd bennünket a káros szabadgyököktől. Ezen felül idegrendszer-támogató fitotápanyag tartama segíthet a tanulásban, illetve a koncentráció készségben. Továbbá jó hatással van a csontvelőre és a vérképzésre. Elmondhatjuk még róla, hogy csökkenti a koleszterint, ennek köszönhetően védi az ereket és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A spirulina rendelkezik még szemvédő, szemgyógyító hatással, légzőszervi, tüdő tisztító és támogató hatással, érrendszer és májműködés javító hatással, öregedés gátló és allergia stb.