Mi is az okostelefon?

Napjainkban a technológia egyre csak fejlődik és szinte már el sem tudnánk képzelni a mindennapjainkat, életünket okostelefon nélkül. A megjelenésük óta folyamatosan jelennek meg újabb és újabb típusúak a piacon és a választék csak szélesedik. A mobiltelefonok új generációjának számítanak és megjelenésük óta egyre népszerűbbek.

[wp_ad_camp_1]

Az okostelefon nem más mint egy fejlett mobiltelefon, amelynek nincs konkrét meghatározása ugyan, de sokan azokat a mobiltelefont tartják okostelefonnak, amelyeknek fejlett funkciói és teljes értékű operációs rendszerük van. Egy okostelefon nagymértékű kijelzővel és érintőképernyővel rendelkezik. Ez alatt azt értjük, hogy eltűnnek a nyomógombok és helyette a képernyő érintés érzékeny lesz. Vannak köztük olyanok is, amelyeket lehet érintőceruzával és körömmel is használni. A GPS vagyis a Globális Helymeghatározó Rendszer szintén használható az eszközön és a helymeghatározó funkció segítségével már egy fotót is meg lehet úgy osztani, hogy bejelöli a személy pontos pozícióját.

Az okostelefonokon a vezeték nélküli internetes hálózat is működik, ami szintén nagy újításnak számított a régebbi mobiltelefonokhoz képest. Emellett elérhető rajta a szélessávú, vezeték nélküli internet, amely ugyancsak innovációnak számított. Ahogy a hagyományos mobiltelefonok és az okostelefonok között van különbség, úgy az okostelefon és okostelefon között is vannak jelentős különbségek. Egy ilyen különbség például, hogy egyes típusúaknak van HDMI kimenete (mint például a HTC, Motorla, Nokia), másoknak pedig nincs. Számos applikáció, játék, fájl tölthető le egy okostelefonra, amiket az emberek nagyrésze napi rendszerességgel használ. Az okostelefonok világát éljük és nem árt ha tudjuk, hogy mit is jelent ez valójában és mi különbözteti meg a hagyományos telefonoktól.