Mi mindenben tud segíteni az ingatlanközvetítő?

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy eladásra szánt ingatlanjuk hirdetéséhez ingatlanközvetítő segítségét kérik. Nem csoda, hisz egy jó ingatlanos rengeteg terhet levehet az ember válláról.

Ingatlanközvetítő segítsége által sokkal könnyebbé válhat a lakás eladás folyamata. Alapvetően összehozza az eladókat a potenciális vásárlókkal. Sokan nem is gondolnák, hogy egy ingatlan értékesítése mennyire fárasztó és időigényes folyamat. Főleg akkor, ha kapós az ingatlan, akkor elképzelhető, hogy kire vevőre akadunk, több tucat érdeklődőt kell tájékoztatni, valamint körbe vezetni a lakásban. Ez igazán megterhelő, azonban, ha ingatlanközvetítő segítségét kéri, akkor egy ingatlanközvetítő átveheti ezeket a feladatokat. Vannak, akiket kiváló beszélőkével áldott meg az ég, mások viszont nehezen kommunikálnak másokkal, különösen idegenekkel. Kár volna, ha ezen múlna a sikeres eladás. Ráadásul egy idő után fárasztó lehet ugyanazokat elmondani.

Furcsán hangozhat, de a lakáshirdetés kicsit olyan, mint a társkeresés. Az eladó igyekszik minél jobb színben feltűntetni a lakást, hogy minél nagyobb eséllyel találjon vevőt. Egy ingatlanosnak jó szeme van, hogy megtalálja a lakás legtökéletesebb pontjait és a legelőnyösebb képeket készítse, valamint pontos alaprajzot tud készíteni a lakásról. Az sem utolsó szempont, hogy az ingatlaniroda munkatársai segíthetnek az ésszerű ár kialakításában. Sokszor az eladó túl nagy árat szab meg, mert még valamiképp kötődik a házhoz, de az is előfordul, hogy alábecsüli ingatlana értékét. Az ingatlaniroda számos sikeres ügyletet bonyolít, így valószínűleg nagy segítséget tud majd nyújtani a szerződéskötés körüli teendőkben. Bővebb információkért látogasson el a homexpress.hu weboldalra.