Mi történik hajbeültetés után, mire kell figyelni?

Ma már egyre többen döntenek a hajbeültetés mellett, hiszen a leghatékonyabb, modern eljárások már hazánkban is elérhetőek. Van persze pár kérdés ami ilyenkor felmerül. Sokakat foglalkoztat, hogy mi is lesz a hajbeültetés után, mire kell vagy nem kell figyelni, mikorra lesz látható az eredmény.

[wp_ad_camp_1]

Először is a hajbeültetés után minden klinikán egy – két napig turbánszerű kötést helyeznek el a páciens fejére. Ennek eltávolítása után már fejmosás lehetséges, sőt szükséges, de kizárólag langyos vízzel, az első két hétben naponta, óvatosan ügyelve a fejbőrre.

A beültetett graftok körül varasodás alakul ki. A var megfelelő fejápolás mellett nagyjából 8-10 nap múlva magától leesik. Számítani kell arra is, hogy a homlokon és a felső szemhéjon esetleg arcra terjedően különböző mértékű duzzanat, ödéma alakulhat ki. Nem kell megijedni, ez a második – harmadik napon spontán felszívódik. A fejbőrön bőrpír látható akár két – három hétig, ami fokozatosan csökken. Az apró sebszélek gyógyulása szinte észrevehetetlen, így általában két héttel a hajbeültetés után már szinte semmilyen nyoma nem lesz a műtétnek. Érdemes szem előtt tartani, hogy a műtétet követően 10-14 napig a megjelenés nem lesz túl esztétikus.

A hajbeültetés kerülő hajszálak sörteszerű hosszúságúak, melyek néhány hétig kis növekedést mutatnak, aztán kihullnak. Ez persze természetes, nincs jelentősége. Az ép hajhagymák a bőrben maradva regenerálódnak és nagyjából olyan három három hónap után megindul az új hajszálak termelése. Ettől kezdve havi egy cm-es növekedés várható el.

A hajbeültetés utáni nyolc – tíz hónap múlva így már akár öt centi hosszú is lehet az új hajzat. A hajmosás, festés, vágás ugyanúgy történik, mint az eredeti haj esetében, nem kell az óvatosságra figyelni. A minél jobb eredmény érdekében természetesen legyen körültekintő és alaposan fontolja meg, hogy kihez is fordul a hajbeültetés érdekében.