Miből építsük fel a házunkat?

Mára már annyi alternatíva közül válogathatunk minden téren, így a házépítésnél is, hogy csak tudnunk kell kiválasztani a legideálisabb megoldást.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon sok fejtörést tud okozni, hogy maradjunk a jól bevált téglaépítésű házaknál, vagy merjünk kipróbálni valami újat. Ugye egy házat az ember egy életre építi, ezért is fontos, hogy jól átfontolt, tudatos döntést hozzon. Napjainkban egy ház építésének a költsége, nagyon magasra kúszott ezért az építés előtt állok sokszor tanácstalanok. A magyar emberek körében inkább a jól bevált, régről ismert hagyományos módszerek a kedveltek, mint a nyugaton elterjedt könnyűszerkezetű házak építése. Pedig, nem árt, kicsit jobban utána járnunk mielőtt belevágunk a házépítésbe, ennek az új technológiának, hogy milyen előnyökkel is rendelkezik. Egy kész panelekből készült ház akár már 3 hónap alatt, kulcsrakész állapotban átadható. Továbbá a kész házban későbbikben a belső részben található falak könnyedén variálhatóak.

Érdemes megemlíteni ezeknek a szerkezeteknek a hőszigetelő képességét, mely jobb, mint egy téglaépítésű házé. Ez a különleges szigetelés, mellyel a kész panelek vannak ellátva a nedvességtől is véd, viszont kiválóan szellőznek, így falakon és sarkokban megjelenő penészgombáktól teljesen búcsút inthetünk. Ezek a panelfalak, vékonyabbak ám magas a hangszigetelő képességük, így sokkal kevesebb helyet foglalnak a ház belterületéből. Igény szerint a ház teherbíró vázát, akár téglával kombinálva is kérhető, így a falak jóval tömörebbé és időt állóbbá válnak. Egy-egy ilyen tévesen megnevezésű könnyűszerkezetű házra akár 30 év garanciát is vállal a kivitelező. Ezeknél a házaknál a négyzetméter ár garantált, mely attól függően határozható meg, hogy fél kész vagy kulcsrakész állapotban kéri a megrendelő.