Miből készítsünk egészséges turmixot?

Az elmúlt évek egyik legjobban felkapott super food-ja a különféle turmixok, melyeket legtöbb esetben akár színekre is bonthatunk. Viszont bármiből is készítjük a turmixot egy alapszabályt mindig nagyon komolyan be kell tartani, mégpedig ez a következő: mindig olyan gyümölcsökből és zöldségekből készítsük, melyek szezonálisak.

[wp_ad_camp_1]

Ugyanis így kerülhetjük el leginkább, hogy olyan felesleges méreganyagokat viszünk a szervezetünkbe, melyek a mesterségesen érlelet gyümölcsök és zöldségek tartalmaznak. Viszont, ha friss és szezonális gyümölcsöket és zöldségeket választunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nagy mennyiségű vitamint és tápanyagot juttatunk be a szervezetünkbe. Mi most a zöldturmixot szeretnénk bemutatni, amely a nap bármely szakaszában elkészíthető és fogyasztható. Ugyanis egy ilyen turmix energiát ad, táplál, biztosítja a normális emésztést, feltölt vitaminokkal, illetve ásványi anyagokkal egyaránt.

Egy-egy ilyen zöldturmix elkészítése esetén akár gyümölcsöt is felhasználhatunk, mint pl. almát, narancsot vagy akár banánt. Annak érdekében, hogy az így elkészített italt dúsítjuk, vagy egyes esetekben gyengébbé tegyük adhatunk hozzá némi vizet. Ennek köszönhetően a szervezetünk sokkal könnyebben feltudja dolgozni, illetve a vízkészletünket is kellőképpen pótolni tudjuk általa. Viszont, ha egy sokkal kellemesebb és krémesebb hatást szeretnénk elérni, akkor némi joghurt kell hozzáadnunk. Amennyiben pedig a tápértékét szeretnénk hozzáadni, akkor pedig zabpelyhet, vagy lenmagőrleményt is adhatunk hozzá. Ezeket a finom és tápláló turmixokat elkészíthetjük zöldség, fehér és fekete retek, cékla, káposzta, zeller, uborka, illetve akár zöldhagyma hozzáadásával is.