Miért érdemes elutazni Koppenhágába?

Ha nyaralásról, üdülésről, egy-egy hosszú hétvégéről van szó, talán keveseknek jut eszébe, hogy egy skandináv várost látogassanak meg. Pedig ezekben a városokban is akad látnivaló bőven, nem beszélve a kultúráról, a tisztaságról és nem utolsó sorban a hatalmas üzletkínálatról.

[wp_ad_camp_1]

Koppenhága Dánia fővárosa, 1 230 000 körüli lakos számával pedig egész Skandinávia legnépesebb települése. A gyönyörű város fontos kulturális, üzleti, média és tudományos központ. Ráadásul a világ egyik legélhetőbb városa a maga környezettudatos életmódjával. Az emberek 40%-a kerékpárral közlekedik a város több mint 350 kilométeres kiépített kerékpárútján, az épületek tetején pedig zöldövezetek találhatók, melyek tovább tisztítják a levegőt, és csökkentik az üvegházhatást. A város lakossága rengeteg bioételt és biosört fogyaszt. Az ide látogatók azonban az egészségesebbnél egészségesebb ételek mellett itt ülhetnek be a legtöbb Michelin-csillaggal rendelkező éttermekbe is, ahogy a világ többször is legjobb éttermének választott Nomába is. Mindezek mellett pedig természetesen a sörkészítő műhelyekből és üzletekből sincs hiány.

A látványosságok kedvelői sem csalatkozhatnak, ha ebbe a dán városba jönnek. Itt található ugyanis Koppenhága talán leghíresebb látványossága, A kis hableány is. A szintén itt élt Hans Christian Andersen által megkreált figurát egy dán sörgyáros adományozta a városnak. Ezen túl azonban szintén híres látnivaló még Nyhavn, a város kikötőrésze, ahová bátran kiülhetnek a turisták egy üveg helyi sörrel a kezükben, és csodálhatják a szebbnél szebb épületeket. Egy kis vidámságra vágyna? Koppenhágában található a Tivoli, a világ második legrégebbi vidámparkja. A szórakoztató mivolta mellett pedig gyönyörű látképpel is elkápráztatja a betérőket. De ugyancsak remek időtöltést kínál Kronborg vára, ahol talán még ma is kísért Shakespeare Hamletjének kísértete. A naplementében pláne gyönyörű látványt nyújtó város méltó kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyók számára, és nem utolsó sorban egy remek tapasztalati lehetőséget arról, hogy mennyire egyszerűbben is lehetne környezettudatosabban élni.