Miért érdemes kerékpárra pattanni?

A tavasz beköszöntével sokan szívesen pattannak kerékpárra, ennek pedig számos oka van. A kerekezés nem csak megmozgatja a testet, de számos nagyszerű előnye is van.

Az autókkal zsúfolt városi forgalomban sokkal gyorsabban tudunk kerékpárral közlekedni, így időt spórolhatunk meg. Sokkal jobb a reggelt egy kiadós kerekezéssel kezdeni, hiszen ez által sokkal frissebbek leszünk, talán még a kávét is elhagyhatjuk. Jobb opció, mint a meleg autóból ásítozva, még félkómásan kikelni. Azonban nem csak a hétköznapokon pattanhatunk nyeregbe, hanem hétvégente is, családunkkal egyetemben. Nem csak kiváló családi program, de a gyerekeket megtaníthatjuk a felelős közlekedés szabályaira is. Egy rendszeresen kerekező felnőtt alapvetően sokkal jobb fizikai állapotban van, mint aki a TV előtt tesped. Nem csoda, hisz aki sokat biciklizik, annak jobb az emésztése, az agy teljesítménye fokozottabb, valamint a tüdőkapacitása is nagyobb, mint az átlagnak.

A kerékpárt nem kell megtankolni, így jóval olcsóbb, mint az autó, ráadásul sokkal környezetbarátabb is. Ha az autó lerobban az rengeteg bosszúsággal jár, hiszen haza kell vontatni és a forgalomból is ki kell kormányozni. Ha a biciklivel történik valami, jóval egyszerűbb haza szállítani, akár haza is tolhatjuk. A bicikli abban az esetben is tökéletes, ha nagy súlyfelesleggel rendelkezik és szeretne lefogyni. Sokan ekkor a kocogásban látják a megoldást, azonban nagyobb súlyfelesleg esetén a kocogás komoly térdkárosító hatással jár. Arról már nem is beszélve, hogy sokan teljesen helytelen testtartással kocognak, ami gerinc bántalmakhoz vezethet. Napi fél óra kerékpározás a rák kockázatát is csökkenti, továbbá esténként biztosan jobban, pihentetően alszik majd.