Miért érdemes Nicaraguába utazni?

Honduras és Costa Rica között helyezkedik el Nicaragua, méghozzá Közép-Amerikában. A spanyol nyelvű országban július és október között hurrikánveszély van, ám ennek ellenére turisztikai szempontból megéri mellette dönteni.

[wp_ad_camp_1]

Azok számára, akik nem kedvelik a zsúfolt turistaparadicsomokat, jó hír, hogy Nicaragua területén nagyon kevés turista. Elsősorban azok szokták választani, akik nem ódzkodnak a kényelmetlenségektől és akár hátizsákos látogatóként fedeznék fel az ország látnivalóit. Ezekből pedig akad bőven, hiszen páratlan szépségű tájakkal büszkélkedhet a közép-amerikai térség. Granada város rendkívül tiszta, és monumentális, kiváló állapotban levő épületek tekinthetőek meg területén. Az egyetemekben bővelkedő városban nagyon sok fiatal él. Az ország egyes vidékein festői szépségű, egzotikus falvak találhatóak, Isla de Ometepe szigeten pedig a felhőtlen nyugalomnak adhatják át magukat a turisták.

A lakosság egyébként alapvetően nagyon kedves és előzékeny, a hotelek pedig sok esetben egészen vadregényes tájakon, természetes alapanyagokból épültek. A gasztronómiai élmények miatt is megéri Nicaragua mellett dönteni. Bár olyan egészen egyszerű alapanyagokat használnak, mint a kukorica, a bab, a csilibors, vagy a manióka, de ezeket igazán különleges egyveleggé varázsolják, érdemes tehát betérni a helyi vendéglátóhelyekre. A hegyvidéki tavak csónaktúrákra csábítanak, de akár vulkánhoz is tehető kirándulás, méghozzá Ometepe erdein keresztül. A kráterben egy kristálytiszta lagúna található, és az azt övező környezet is lélegzetelállítóan szép. A különleges élmények kedvelői számára mindenképpen megéri Nicaraguát választani, ugyanis egészen más élményeket lehet kapni tőle, mintha valamelyik mediterrán ország mellett döntenénk.