Miért érdemes Zuglóba költözni?

Az emberek gyakran választják azt, hogy fővárosba költözzenek a megszokott kisváros, vagy vidék helyett. Természetesen ez csak akkor előnyös az ember számára, hogyha szereti a pörgést, nem zavarja a tömeg, és a nagy nyüzsgés, meg persze a zaj. A főváros rengeteg munkalehetőséget kínál mindenkinek, úgyhogy ebből a szempontból mindenképpen megéri, hogyha az ember emellett dönt.

[wp_ad_camp_1]

Zugló szintén az egyik legnépszerűbb európai főváros, Budapest része. Amikor az ember azt kívánja eldönteni, hogy hová is költözzön ezen a városon belül, akkor elsősorban azzal a kérdéssel szembesül, hogy vajon a pesti, vagy a budai rész mellett döntsön. Rengeteg érv szól mindkettő mellett és ellen is, azonban a statisztikák szerint valamivel többen költöznek Pestre, mint Budára, elsősorban az alacsonyabb árak miatt. A zuglói részt Pest harmadik legnépesebb kerületeként tartják számon, mivel közel 123 ezer embernek ad otthont. Ez a szám pedig elég nagy, még akkor is, hogyha fővárosi perspektívából nézzük. Bár valójában a XIV. kerületről van szó, a város önkormányzata mégis hivatalosan Zuglónak ismeri el, mivel ennek a résznek ez a történelmi neve. Közel található a belvároshoz, és részben ennek is köszönheti a népszerűségét (részben pedig annak, hogy rengeteg kulturális és sporttevékenységgel kapcsolatos intézmény található meg itt).

Az emberek még azért is költöznek előszeretettel erre a környékre, mert itt található a legtöbb zöld övezet a városban. Fontos ezt is figyelembe venni, amikor el kell dönteni, hol is kívánunk letelepedni hosszabb időre. Hogyha azonban tudunk ilyen információkat, akkor már jóval könnyebb lehet a választás. Zuglót – ilyen alapon – Pest tüdejének is nevezik. Mivel sokak költöznek ide, nekik is érdekükben áll, hogy fenn is tartsák ezt az állapotot.