Miért fáj a gerincem és mit tehetek ellene?

A születés előtti mintákat mindenkinek a gerince tárolja és az összes fizikai, mentális és emocionális információkat felveszi, amelyekkel hosszú életünk során találkozhatunk. Egész testünkbe kisugározza mindazokat az információkat, amelyeket eltárol, így a testi, a szellemi és a lelki rendszerbe is.

[wp_ad_camp_1]

Befolyásolja érzelmeinket és gondolkodásmódunkat. Életünk során, ahogy telnek-múlnak az évek a betáplált minták mellé külső befolyások is társulnak. Ilyen az érzelmi minta, a szociálizáció különféle hatásai, a hitvilág és még hosszan sorolhatnánk. A tudatunkba és a tudatalattinkba is beépülnek és képesek blokkkot alkotni a gerincünkben. Ezek a blokkok egyensúlyzavarhoz és életenergia romláshoz vezetnek. A már jól felépített rendből a zavarok miatt a lelki, a szellemi és a testi működés kiesik és megszűnik az egyensúlyi állapot. Mindezeknek az együttes tünete a különféle betegségek és a csökkenő életerő.

A félelem, a közömbösség, az önszeretet-hiánya, a kapcsolati valamint a szexuális eredetű problémák sorra jelentkeznek és ezek természetesen a lélekre is nagy hatással vannak. Ilyenkor nem ritka a különféle függőségek kialakulása és egészen a depresszióig el lehet jutni ezen az úton. A mentális feszültségek megjelennek, így a harag, az agresszió és az önbizalomhiány is utat tör magának. Ezekre a lépésekre természetesen a gerincünk is válaszol és meggörbül vagy éppen a csigolyák csúsznak el. A porckorongok is kárát láthatják, hiszen azok is képesek elcsúszni vagy akár összeroppanni. Az idegbecsípődések miatt a szervek is károsodhatnak és az anyagcserezavarok valamint a működészavarok elkezdődnek.

A szellemi, a lelki és a testi blokkok feloldását csak a gerincnél lehet elkezdeni, hiszen az apróbb idegek pontosan ezen a területen csípődnek be. Az idegbecsípődés csak a kezdet, hiszen ezeket követik az egészségügyi és a szellemi problémák. Az úgynevezett sushumna, azaz a fő energiavezetékünk pontosan a gerincünk mentén található meg, ezáltal a problémák is ezen a helyen orvosolhatók. Itt többet is olvashatsz arról, hogy mi okozhat gerincfájdalmat, és, hogy mit tehetsz ellene.