Miért hízunk, ha alig eszünk?

Igen bosszantó lehet, ha a hosszú tél alatt felszaladt pár kiló, majd a jó idő közeledtével egyre inkább zavaróvá válnak ezek a plusz kilók. Majd hiába kezdünk koplalni, a kilók nem csak fogynának, ám még gyarapodnak is. Mi állhat ennek a hátterében, ennek jártunk utána.

[wp_ad_camp_1]

Bebizonyított tény, hogy azok a felnőttek, akik túlsúllyal rendelkeznek ritkábban esznek, mind azok, akik normál testtömeggel rendelkeznek. A 21. században nagyon sok embernél állapítható meg túlsúly, amely a magas kalória tartalmú gyorskajáknak és a mozgásszegény életmódnak köszönhető. Már számos kutatást végeztek ezzel kapcsolatban, melyben normális és túlsúlyos embereket vettek alapul. A tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik normál testsúllyal rendelkeznek, azok a napi három főétkezés közé általánosságban két kisebb falatozást is beiktatnak. Míg a túlsúlyos emberekre ez nem jellemző. Viszont ezzel együtt a normál testsúllyal rendelkező emberek csak 1900 kalóriát, míg a túlsúlyosok átlagosan 2000 kalóriát vesznek magukhoz.

Azok az emberek, akik lefogytak és megtartották a súlyukat azok pedig átlagosan 1800 kalóriát vettek magukhoz napi szinten. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy a normál testsúllyal rendelkező embereknél hetente kb. 2000 kalóriát égetnek el valamilyen testedzéssel. A túlsúlyosoknál ez az érték pedig még az 1000 kalóriát sem érte el. A rossz szokásainkon nagyon nehéz változtatni és azt másként nem is lehet, csak úgy, ha tudatosan állunk a dolgokhoz. Amennyiben fogyni szeretnénk, akkor nagyon fontos elfogadnunk a tényt, hogy a legtöbbször nem elegendő, hogy kevesebbet együnk. Hiszen annak sokszor az a következménye, hogy a szervezetünk pánikszerűen lép fel és minden egyes falatot elraktároz. Így pedig nem, hogy fogyni nem fogunk, de még a kilók is megszaporodhatnak.