Miért jó a kovászos kenyér?

A kovászos kenyérről érdemes tudni, hogy kizárólag csakis természetes alapanyagokból készül. Mégpedig liszt, só, víz, adott esetben gyümölcsök. Ezt a fajta kenyeret teljesen adalékmentesen és hozzáadott élesztő nélkül készítik.

[wp_ad_camp_1]

A kovászos kenyerek 15-20 órás éréssel készülnek. Továbbá elmondható még ezekről a kenyerekről, hogy sokkal egészségesebbnek bizonyulnak, a hozzáadott élesztő által készült kenyerekkel szemben, ugyanis a kovászban sokkal több baktérium és élesztőgomba található meg, melyek már a hosszú érési folyamat alatt lekezdik lebontani a kenyérben található glutént. Bizonyára az idősebb generációk számára még meg van az a halvány emlék, hogy milyen is volt a régi kenyér. A mai generációk nagy része már csak a felfújt, különféle adalékokkal ellátott kenyeret ismeri, így nem is vágynak arra, hogy ettől valami sokkal finomabbat is kipróbáljanak. A kovászos kenyérről nem csak az mondható el, hogy egészséges, de az is, hogy finom. Amely sokak számára igen meglepő, hiszen az egészséges ételeket gyakran összepárosítják azzal a jelzővel, hogy nem finomak.

A kovászos kenyérről viszont elmondható, hogy igazán ropogós a héja, ugyanakkor rugalmas is egyben. Ám az igazi csoda a belsejében található, ugyanis a bélzete, igazi tartalmas ízt rejt magában, melyet, ha felvágunk rögtön megérződik a kovász jellegzetes illata és aromája a gabonák összes zamatával együtt. Ami még igazán érdekes lehet, hogy ezeknél a kenyereknél még az sem okoz gondot, ha szeletelés közben teljesen rátenyerelünk, hiszen úgyis kirúgja magát. Meg kell még említeni, hogy ez a fajta kenyér akár 1-1,5 hétig is eltartható, és ugyan olyan finom, mint amikor kisült. Nem kell attól tartanunk, hogy másnapra megpenészedik. Biztosan állíthatjuk, aki egyszer kipróbálja, az rögtön bele szeret!