Miért olyan olcsó megoldás a VPS?

Aki jártas az üzleti életben, és minőséget szeretne vásárolni, annak sokszor gyanús lehet, ha valamiért keveset kérnek. Hozzászokott, hogy a minőséget meg kell fizetni, és nem is húzódzkodik ettől, ha valóban megkapja, amit akar – egy túl alacsony ártól azonban azt várhatja, hogy valami olyat akarnak eladni neki, ami másnak nem kell, ami nem tökéletes. A VPS alacsony költségeinek oka azonban egészen máshol keresendő.

[wp_ad_camp_1]

A virtuális privát szerver a megrendelő számára hosszú távon is alacsony, kiválóan tervezhető kiadást jelent. Ennek oka, hogy nem kell költeni a fizikai hardverre és annak üzemben tartására – s így szakemberekre, energiára, alkatrészekre sem, és így tovább. A VPS azonban a szolgáltató számára is rendkívül költséghatékony koncepció.

Az örök dilemma

A virtualizáció lényege a hatékonyságnövelés. Egy hagyományos szerver általában csak valós kapacitásának egy részét – a legtöbbször csak töredékét – használja ki ténylegesen. Egy online szolgáltatás esetén például az esti órákban nyilván kevesebben használják, mint kora délután, a szolgáltatásnak mégis ugyanúgy készen kell állnia, nincs lehetőség arra, hogy a szervereket lekapcsolva spóroljunk a költségeken.

A rendszernek rugalmasnak is kell lennie – hiába szoktunk meg egy adott terhelési szintet, mindig készen kell állnunk arra, hogy annál jelentősen nagyobbat is képes legyen a rendszer gond nélkül kezelni. Ha a rendszer összeomlik, a szolgáltatás kimarad – és talán éppen akkor, amikor a legtöbben fedezik azt fel maguknak. Ha a szerver a belső vállalati kommunikációt biztosítja, akkor is így van ez: a váratlan helyzetekre mindig fel kell készülnünk.

A hadvezérek örökös problémája ez: a sereget békeidőben is etetni kell, s szélnek ereszteni sem lehet. A virtualizáció azonban megoldja ezt a problémát.

Tökéletes optimalizálás

A virtuális szerverek ugyanis a fizikai hardver kapacitásából mindig éppen annyit vesznek igénybe, amennyire szükségük van – ily módon egy gépben több szerver is futhat anélkül, hogy bármelyiknek kevesebb jutna az erőforrásokból, mint amennyi kell. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kiszolgáló adatközpont költségei csökkennek – hiszen kevesebb szervert kell beszerezni, üzemeltetni, karbantartani.

A DoclerNet szolgáltatása is éppen ezért kerül annyiba, amennyibe – a szolgáltató költségei is alacsonyak, így a legmagasabb minőségű szolgáltatást is alacsony áron kínálhatja, trükközés nélkül.

Forrás: https://www.doclernet.hu/vpsvirtualisszerverberles