Miért sportoljon a gyerek?

Számos előnye van annak, ha a gyerek sportolni kezd, azonban sok szülő nem helyez elég hangsúlyt arra, hogy szeme fénye sportoljon. Talán nem árulunk el vele semmi újat, ha azt mondjuk, hogy a sport javít a fizikai állapoton.

A gyermekkori elhízás sosem látott méreteket ölt, amire a sport lehet az egyik megoldás. Minél korábban kezd a gyerek sportolni, annál természetesebb lesz számára, hogy mozogjon. A rendszeres mozgás nem csak a fizikai állapoton javít, de csökkenti a stresszt és kitartásra is nevel. Azok a gyerekek, akik fiatalon elkezdtek sportolni, nagy valószínűséggel felnőttkorban is sportolni fog. Azonban fontos, hogy ne csak elküldjük a gyereket edzeni, hanem mi magunk is pozitív példát mutassunk. Azok a gyerekek, akik sportolnak sokkal jobb szociális készséggel rendelkeznek, mivel az edzés ezt a területet is fejleszti. Azok a gyerekek, akik sportolnak megtanulnak méltósággal nyerni és veszteni egyaránt.

A sport által a gyerek szoros barátságokat köthet, ami főleg az olyan gyerekeknek hasznos, akik nehezen barátkoznak. Az edzésen ugyanis előbb-utóbb feloldódik a legvisszahúzódóbb gyerek is, hiszen az edzés sokat segít az önbizalmon. Fontos az edző és a szülő hozzáállása. Tisztában kell lenni vele, hogy nem minden gyerekből lesz világbajnok. Felesleges óriási elvárásokat támasztani a gyerekkel szemben, mivel csak frusztrálttá tesszük, ha nem ér el jó teljesítményt. A lényeg, hogy magához képest a legjobb teljesítményt nyújtsa és mindvégig élvezze az edzést és a versenyeket. A sportoló gyerekek sokkal pozitívabbak, mint azok, akik a számítógép előtt görnyednek egész nap, nem ijednek meg a kihívásoktól és ahogy már említettük, jóval egészségesebbek is, mint a többiek. A legjobb, ha az egész család együtt sportol!