Mikor érdemes Ausztráliába utazni?

Amikor az északi féltekén tél van, az ausztrálok valósággal fürdenek a déli félteke nyarában, és így van ez fordítva is. Ausztráliában, júliusban és augusztusban van tél, a legforróbb ausztrál hónapok pedig novembertől márciusig tartanak. A repülőjegyek Ausztráliába április közepétől augusztusig a legolcsóbbak, hiszen a turistaszezon általában a téli időszak.

[wp_ad_camp_1]

Június, július és augusztus a legforgalmasabb hónapok közé tartoznak, ilyenkor szükséges a szállást előre lefoglalni, és ilyenkor az árak is magasabbak. Másrészt viszont az ausztráliai nyár egy tökéletes idő arra, hogy meglátogassa a déli államokat, ahol még a téli hőmérséklet sem ér sokszor fagypont alá. Általában a legjobb hónapok Ausztrália fellátogatásához szeptember és október, amikor még elég meleg van a strandoláshoz a déli államokban, de van elég hideg ahhoz, hogy tegyen egy túrát Uluruba. Októbertől márciusig viszont túl nagy a forróság és a nedvesség, szóval, ha úgy tervezi, ebben az időszakban látogat el Ausztráliába (és sokan tesznek így), legyen felkészülve a forróságra, a potenciális árvíz kellemetlenségeire, valamint akár ciklonokra is.

Ami az ünnepeket illeti, Újévkor, vagyis december 31-én éjfélkor csodálatos tűzijáték vár minden ember ugyanúgy, mint a legtöbb országban, de az ausztrál tűzijátékok különösen lélegzetelállítóak. A Boxing Day (magyarul szó szerint Dobozolós Napot jelent) egy eredetileg brit szokás, ami december 26-ára esik, és ez az ajándékozás időszaka, ha ilyenkor látogat Ausztráliába, és az ünnep szombatra esik, akkor a hétfő is hivatalos ünnep. Igyekezzen elkerülni a nyaraló időszakot, ami a Boxing Day-től egészen január végéig tart, hiszen ilyenkor a tengerparti nyaralók és a hotelek is zsúfoltságig tele vannak, így érdemesebb inkább elkerülni ezt a kb. 1 hónapot.