Mikor válasszunk alsó kategóriás gumiabroncsot?

Aki csak normál utakon, átlagos vezetési körülmények között használja a gépkocsiját, viszont többféle gumiabroncsot elhasznált már a magas minőségűtől egészen az alsó kategóriásig, az már megtapasztalhatta: hogy túl nagy különbség nincsen ezek között. Egészen addig szuperül megfelel a középkategóriás gumiabroncs, amíg az autó nehezített útviszonyoknak vagy nagyobb igénybevételnek nincsen kitéve.

Katt ide a részletekért és itt megtudhatja, hogy mikor érdemes alsó kategóriás gumiabroncsot választani.  Ön tudta, hogy a gumiabroncs kiválasztásában nem az autó típusa az egyetlen tényező ami számít? Vajon egy prémium, vagy egy alacsony árú gumiabroncs bírja jobban a vezetést extrém körülmények között? Nem nehéz erre a kérdésre a válasz. A gumiválasztást ahhoz is igazítani kell, hogy mire és hogyan is használjuk a gépkocsit. Ha olcsóbb gumit szeretne választani, vagy nem tud többet költeni, akkor nyugodtan vehet alacsony minőségű gumiabroncsot, de akkor ne számítson nagy dolgokra. Az autót nagy melegben használja, vagy extrém hidegben, esetleg hóban, fagyban? Vezet ön  havas, jeges,  hegyvidéki utakon? A sebesség sem mindegy: szeret gyorsan hajtani, vagy nyugodtan vezet?

Ha például lakóhelyet vagy munkahelyet változtat, és sokat kell autópályán közlekedni, akkor megéri minőségi kategóriára átváltani – hiszen hosszú távon sokkal jobban megéri. A nagyobb sebesség is nagyobb igénybevételt jelent az abroncsnak, de persze nem mindegy az sem, hogy milyen időjárási körülmények között közlekedünk. Ha mindig tele van az autó, vagy nagyobb terhet szokott szállítani, az is nagyobb megterhelést jelent az abroncsnak. A nagyobb teljesítmény jobb abroncsot igényel, tehát a magas kategóriás autóhoz hasonló színvonalú gumiabroncsot kell választani. Ha már megvan egy szép és jó autó, ezen nem szabad pénzt spórolni.