Milford Sound Új-Zélandon

Évente közel egymillió látogatót vonz a Milford Sound, Új-Zéland egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A Déli-szigeten, a Fiordland Nemzeti Parkban található ez a félelmetes természeti csoda, ami pontosabban egy fjord, mert a gleccserek olvadásával jött létre.

Mindkét oldalát meredek, lenyűgöző sziklák és buja esőerdők veszik körül. Milford Sound számos fenséges csúcsot tartalmaz, amelyeket állatokról és tárgyakról neveztek el, amelyekre hasonlítanak, például Az Elefánt és az Oroszlán. A gyakori esőzések Milford Soundban növelik a hely szépségét azáltal, hogy több száz vízesést hoznak létre, amelyek lépcsőzetesen folynak lefelé a meredek sziklákon, és még az eső leállása után is napokig megmaradnak. Két állandó kaszkád, a Lady Bowen-vízesés és a Stirling-vízesés szintén a Sound népszerű látnivalói közé tartozik. A Sound látogatása során látványos állatokat tekinthet meg, például delfineket, pingvineket, fókákat és Új-Zéland izzó férgeit is. A Sound a világ legnagyobb fekete korallfáinak otthona, és egy víz alatti obszervatórium lehetővé teszi a turisták számára a fekete korall megtekintését.

A Milford Sound festői túrái a buszos utakra vezetnek a lélegzetelállító táj mentén és hajókirándulások által a Soundba. A turistáknak lehetőségük van repülési túrákra is, hogy megcsodálják a fenséges hegyeket, az alpesi tavakat és a robusztus tengerpartot a levegőből. A Sound és a közeli terület felfedezésének további lehetőségei: kenuzás és a Milford pályán való séta, amely egy ősi nyomvonal, amely csodálatos tájat kínál. A Milford Sound távoli helyen található, és a legtöbb túra Queenstownból vagy Te Anau-ból indul, utóbbi sokkal közelebb van az előbbinél, de mindenképpen megéri elindulni valamelyik túrára, hiszen életre szóló élményekkel gazdagodhat.