Milyen aerobik létezik, melyiket válasszam?

Az aerobik az egyik legizgalmasabb mozgásforma, melynek nagy előnye, hogy nem csupán csoportosan végezhető, hanem például egy jó DVD segítségével akár otthon is elérhető a kívánt alak. Az aerobik a zsírégetés és alakformálás mellett javítja az anyagcserét is, sőt még a léleknek is jót tesz. Most lássuk milyen aerobik közül is válogathatsz, ha elhatároztad, hogy itt az ideje a rendszeres mozgásnak!

[wp_ad_camp_1]

A step-aerobik nagy előnye, hogy az óra során egy jól összerakott koreográfiát sajátíthatsz el, ami által könnyebb és élvezetesebb lesz a mozgás is, hiszen az egész olyan, mintha csak táncolnál. A zsírégetés mellet az állóképességedet is növeli, de emellett mégis kíméli az ízületeidet.

A harci aerobik alapmozdulatai itt már nem a táncos mozdulatokon alapulnak, hanem ehelyett inkább a különféle harcművészeti formák elemeire épülnek az órák. Előkerülhet többek között a karate és a boksz mozgásainak egyike-másika is, így pedig az összes kritikus területedet megmozgathatod.

Az alakformáló változat általában egy tíz perces bemelegítéssel indul, majd ezt követően jöhet a mozgás, ami a nagyobb izomcsoportokat célozza meg. A gyakorlatok hatékonyságát itt a gyakori ismétlésszám adja. Ha ezt a formát választod, akkor nem árt, ha van otthon gumikötél, vagy kéz- és lábsúlyzó, ami a leggyakoribb kellék az ilyen DVD-k esetében.

A vízi aerobik már egy különlegesebb változat, amit otthon természetesen nem is végezhetsz. Az aerobik ezen formája különösen a vizet szeretnők és az ízületi problémákkal küzdők számára ajánlott, mivel a mozdulatsorokat mellig érő vízben kell elvégezni, így nem terhelőek.