Milyen biciklis gyerekülést vegyek?

A biciklizésnek számos előnye van, így nem csoda, hogy egy idő után a kicsit is szeretnénk magunkkal vinni. Ha a kicsi már nagyjából tud biztonsággal ülni, akkor lehet próbálkozni a közös biciklizéssel.

[wp_ad_camp_1]

Két keréken szép a világ és ezt jó megosztani a lurkóval is. Nem könnyű azonban kiválasztani a tökéletes gyerekülést, így nem csoda, ha elsőre nem tudja az ember, hogy mi alapján kellene választani, esetleg csak sejtése van. Az ismerősök véleménye, tanácsai jól jönnek, azonban azt is látni kell, hogy a saját igényeinknek megfelelő gyerek ülést kell választanunk. Először is érdemes letisztázni, hogy előre vagy hátra szeretnénk helyezni az ülést. A többség inkább a hátra szerelhető változatot preferálja, mivel így a menetszél kevésbé éri a gyereket. Ha hátul van az ülés, ezt látva az autósok általában óvatosabban előznek. További érv, hogy a hátsó ülésen a gyerek 5 éves korig vagy 22 kilogrammig ülhet. Ugyanakkor az előre szerelhető változat esetén a kicsivel interakcióban tudunk lenni végig, valamint a súly is jobban eloszlik. A gyerek ráadásul jobban kilát. Ebben az esetben a gyerek 12-15 kilogrammig és két-három éves korig szállítható.

Ha hosszú ideig biciklizünk a gyerekkel, akkor ma már dönthető gyerek ülést is választhatunk, azonban ezt csak a vázra szerelhetjük. Az ilyen típusú ülések kiválók abban az esetben, ha a kicsi gyakran elalszik az ülésben. Az ülés támlája dönthető, de az sem ritka, hogy az egész ülés az. Olyan gyerek ülést érdemes választani, amibe pánttal rögzíthető a kicsi lába, így biztosan nem akad el. A biztonsági övnek minimum három helyen rögzíthetőnek kell lenni, így a leleményes gyerkőc sem fogja tudni magát út közben egyedül kikapcsolni. Ha a hátsó ülés mellett teszed le a voksod, akkor mindenképp magas támlás változatot válassz, ami a gyerek feje búbjáig ér.