Milyen dolgokat kell gyakran kicserélni a fürdőszobában?

A fürdőszoba takarítása során talán nem is gondol arra, hogy a helyiségben kizárólag abban az esetben lesz tökéletes higiénia, ha bizonyos dolgokat rendszeresen kicserél. Vannak olyan fürdőszobai kellékek, amelyek kicserélése lényegesen fontos az emberi szervezet egészsége szempontjából.

A fürdőszobában található luffa szivacs egy olyan hálós anyag, amellyel, ha bőrünket dörzsöljük, akkor rengeteg elhalt hámsejtet vonz magához. Érdemes elgondolkodni azon, hogy az elhalt hámsejtek és a nedves levegő következtében milyen és mennyi baktérium telepedik meg a szivacson. Ha rendszeresen luffa szivacsot használ, akkor ajánlott három hetenként kicserélni, mert így elkerülhető, hogy bőre baktériumokkal teli szivaccsal érintkezzen. A szakemberek szerint a fogkefék maximum két hónapig használhatóak, mert a kefe sörtéi használhatatlanná válnak, és a toalett miatt a fürdőszobában baktériumokat tartalmazó levegő kering. A törölközőket minden használat után meg kell szárítani, mert így sokkal több alkalommal használhatóak.

Ajánlott megjegyezni, hogy egy törölköző 4-5 alkalommal használható, tehát minden hétvégén ki kell mosni a fürdőszobában található törölközőket. A fürdőszobai kilépőben rengeteg szennyeződés telepedhet meg, ezért hetente kell ezeket megfelelően kitisztítani. A zuhanyfüggöny az a fürdőszobai kellék, amely szinte soha nem tud megszáradni a párás levegő miatt, és ennek következtében megjelennek a veszélyes gombák. Az esztétikai látvány miatt szokták három havonta kicserélni a zuhanyfüggönyt, de az egészség szempontjából is tanácsolt a rendszeres csere. Ezek azok a fürdőszobai kellékek, amelyek hosszú használat után ártalmasak lehetnek a szervezetre nézve.