Milyen finomságokat készíthetsz gesztenyéből vendégeidnek?

A gesztenye számos áldásos hatásairól is ismeretes amellett, hogy rendkívül ízletes. Az ásványi anyagokban gazdag gesztenye felhasználása számos módon lehetséges, úgy variálhatod ahogyan csak szeretnéd. A piacokon és a boltokban az ünnepi hangulathoz elengedhetetlen gesztenye könnyedén beszerezhető, hogy általa valami igazi különleges finomságot varázsoljunk az asztalra vendégeink számára.

[wp_ad_camp_1]

A gesztenyés rolád egy nagyon finom, pillekönnyű, kakaós piskóta habszerű gesztenyekrémmel. Egy olyan receptről van szó, ami azonnali családi kedvenc lesz, ami egy délután alatt eltűnik a színről, ha megsütjük! Receptek sokaságát találhatsz az interneten a különféle recept gyűjteményekben, ha beírod a keresőben, hogy gesztenyés rolád.

A gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell tökéletes választás különösen akkor, amikor már csömörünk van a sima sült szárnyasételektől, a csirkétől és pulykától. Ilyenkor kell bevetni ezt a tény és való, nagyon is ünnepélyes ételt, ami annyira finom kombinációja az ízeknek! A hozzávalók meglepően jól összeillenek, egy kiváló vörösbor pedig végképp megkoronázza az élményt.

A francia almás-gesztenyés marha bár talán első olvasatra nehezen elkészíthető ételnek tűnik, de igazából egy egyszerű, francia eredetű hosszan főtt, gesztenyés gyümölcsös húsról van szó, amit megéri elkészíteni. Elkészítésének módját ugyancsak számos honlapon könnyedén megtalálhatod és aztán már csak követned kell az utasításokat.

Ha egy kis nasit szeretnél csak a vendégek elé tenni, akkor a csokitorta gesztenyével isteni választás, hiszen a csoki és a gesztenye verhetetlen páros. Ha eddig nem próbáltad volna ezt a kombinációt, akkor most itt az ideje, hogy ezen változtass. Viszont csak magában a sült gesztenye, a téli vásárok sztárja, ugyancsak kiváló finomság önmagában is!