Milyen hibái lehetnek a fűmaggal történő füvesítésnek?

Ne kövesse el azt a hibát, hogy nem egyenletes, és keményre hengerelt talajjal dolgozunk! Hengereljük keményre a talajt a füvesítés előtt! Ha nem ezt tesszük, akkor az eredmény egy hepehupás felső réteg lesz, ahol nem lehet egyenletesen lenyírni a gyepet. A talaj felső részei tömörödni fognak, és kiszáradnak.

[wp_ad_camp_1]

Foltokban kiszáradt és egyenetlen füvesítést fogunk kapni. Csak akkor hagyja ki a vakondháló használatát, ha soha még a környéken sem látott vakondot!

Bár még így is megvan a veszélye, hogy a termőtalajban lévő rengeteg táplálékállata odavonz egyet. Csúfos dolgokat tud tenni ez a jószág a füvesítés sikerével, és mivel hazánkban védett, semmilyen törvényes lehetőségünk sem marad, mint a megelőzés! Használjon vakondhálót, ha füvesíteni akar. Ne kövesse el azt a hibát, hogy a füvesítéskor nem egyenletesen szórja ki a fűmagot!

Nagyon ügyeljen az egyenletes vetésre! Ha nem ezt teszi, akkor helyenként csomók, helyenként pedig üres foltok rondítják majd a füvesítést. Fontos, hogy kellő mennyiségű fűmag legyen egyenletesen elszórva, mivel a kis mennyiség és a nagy mennyiség is egyformán a füvesítés pusztulásához vezethet. Ha túl keveset szórunk, akkor nem tud besűrűsödni a füvesítés, ha pedig túl sokat, akkor nem kap a füvesítés gyökérzete levegőt.