Minden, amit még nem tudsz az Elfújta a szélről

Az Elfújta a szél című film, mely a hatalmas sikert aratott könyv alapján készül, Amerikában 1939-ben mutatták be mozivásznon. Szinte azonnal közönség kedvenc lett mindenütt. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a film klasszikus ma is sokak kedvence. Ha Te is oda vagy érte, akkor érdemes elolvasnod cikkünket, melyben érdekes információkat osztunk meg a filmről.

[wp_ad_camp_1]

A könyv megjelenése után egy évvel máris Pulitzer-díjas lett. Jogait David O. Selznick producer egy hónappal a kiadás után vásárolta meg addig példa nélküli áron. A producer 50 ezer dollárért vette meg Margaret Mitchell-től a könyvet. Akkor ez volt a legmagasabb összeg, amit valaha kifizettek egy szerző első írásáért. A befektetés azonban gyorsan és sokszorosan meg is térült.

A film elején a legfőbb kérdés az volt, hogy ki is játssza el a főszereplőt, avagy Scarlett O’Harát. A producer a legjobb személy felkutatásához nagyjából ezernégyszáz jelölttel készíttetett próbafelvételeket, a szerepet végül mégis egy addig viszonylag ismeretlen színésznő, Vivien Leigh kapta meg. Selznick producert elbűvölte az első találkozás. Később állította, hogy amikor Myron megmutatta neki Vivient, annak a lángok fénye tükröződött az arcán. Egyetlen pillantás elég volt ahhoz, hogy tudja Ő az igazi Scarlett O’Hara.

Vivien Leigh bár tökéletes Scarlett volt, egy kis apróságban mégis elütött a könyvben leírt karaktertől. Scarlett-nek ugyanis zölden, neki pedig kéken villogtak a szemei. Nem csoda ha ez nem tűnt fel, ugyanis a film utómunkálata során megváltoztatták a színét. Az eltérés nem rontotta így az összhatást.

Az legelső jelenet, amelyet felvettek, Atlanta leégése volt. Az égés, avagy a porrá váló díszlet lángja olyan intenzívre sikeredett, hogy távolabb a helyszíntől az emberek azt hitték, éppen leég az MGM stúdiója. A forgatásról mit sem sejtő lakosok rémületükben telefonálni kezdtek a tűzoltóságnak.