Minőségi hangfalszett kínálat

A minőségi hangfalszettek között nincs jó és rossz választás, de minden egyes igényhez más és más berendezés jelenti az ideális megoldást. Ezért a szakemberek rendszerint felhívják a figyelmet arra, hogy hangfalszettet elsősorban ne a dizájn alapján válasszunk, hanem vegyük figyelembe a különböző műszaki paramétereket is. Ezáltal okosan dönthetünk még akkor is, ha elsőre más ötletünk volt a hangfalszettel kapcsolatban.

[wp_ad_camp_1]

Nem egyszer előfordult már az a kellemetlen eset, hogy a vásárlást követően a hangfalszett tulajdonosa azzal volt kénytelen szembesülni, hogy az aprócska szobában  a dobozoknak egyszerűen nem jut elegendő hely. A szakemberek azt javasolják, hogy a vásárlást megelőzően minden esetben fordítsunk figyelmet az elhelyezésre; ha helytakarékos megoldásra van szükség, akkor az álló és a falra szerelhető dobozok jelentenek ésszerű választást. Ezek szerencsére könnyedén felszerelhetők és ízléses módon megválasztható a helyük, de érdemes előre kalkulálni a helyigényükkel.

A megfelelő hangfalszett kiválasztásánál komoly technikai szempontokat is figyelembe kell venni. Ezek általában az igényeink függvényében változnak, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire vagyunk igényesek a hangzást illetően, valamint mennyire fontos a basszus minősége nagyobb hangerő esetén. Általánosan azt mondhatjuk, hogy a zárt hangdobozok elterjedt megoldást képeznek; a népszerűségüknek az elsődleges oka épp abban keresendő, hogy ezek a hangdobozok szinte tökéletesen megfelelnek az otthoni igényelnek, sőt nincsenek méretezésből adódó érzékenységi problémáik sem. Ellenben a basszusuk nem tökéletes. A hangfalszett kínálatban érdemes a basszreflex vagy a bandpass megoldásokat keresni, ha a basszus minősége az egyik fő szempont.