Minőségi keresőoptimalizálás a H-well Kft.-től

A Google világszerte nagy változást csinált a web oldalak helyezési sorrendjében. Létre hozott egy frissítést Erre azért volt szükség, hogy akik jogtalanul kerültek az élmezőnybe, azokat a cégeket visszaszorítsák. Ezt a frissítést pingvin névre keresztelték. Célja, hogy azokat a honlapokat, amiket túloptimalizáltak, azokat megszüntesse.

 [wp_ad_camp_1]

A Google hivatalos álláspontja szerint a Pingvin nevezetű frissítésre azért volt szükség, hogy a web spam-et visszaszorítsa. E szerint a web spam az a cég, aki jogtalanul áll a Google élmezőnyében.  El szeretnék azt érni, hogy csak értékes és információkban gazdag honlapok maradhassanak. A Google azon az állásponton van, hogy egy honlapnak nincsen arra szüksége, hogy mesterséges linképítéssel kerüljön az élmezőnybe. Szerinte, hogy jó a tartalom és a megfelelő információk magától is vonzzák a megrendelőket.

Sajnos azonban történt olyan is, hogy egy értékes és tiszta honlapot ítélt a Pingvin web spam-nak.

Mivel a keresőoptimalizálásban hatalmas a konkurencia, ezért a linképítés egyre aktívabb. A mesterséges linképítés 80-90%-ban hozzájárul a keresőoptimalizálás sikeréhez.

A Pingvin szerint web spam az az oldal, ami linképítés során ugyanazt, vagy majdnem ugyanazt használja linkszövegéhez. Vannak olyan cégek, akik itt feladták, de vannak olyanok is, akik sokkal élelmesebbek, ők új módszerekhez nyúlnak a siker érdekében.