Mit kell tudni a szívritmus-szabályozókról?

A szívritmus-szabályozó olyan eszköz, amely segít a szívverést rendben tartani. Életmentő kezelést jelenthet olyan szívbetegségek esetében, mint például az aritmiák, amelyek a szív szabálytalan működését jelentik. A pacemaker behelyezése a mellkasba kisebb műtétet igényel. Az eljárás általában biztonságos, de vannak olyan kockázatok, mint például a behelyezés helyén bekövetkező sérülés. A pacemaker egy kis elektronikus eszköz a szívbetegségek, például az aritmiák kezelésére.

[wp_ad_camp_1]

A szív két felső és két alsó kamrával rendelkezik. A felső kamrák összehúzódnak, így a vért a szív alsó kamráiba juttatja. Amikor a kamrák összehúzódnak, a vér kiürül a szívből, így az egész testben keringhet. Ez a összehúzódás, a szívverés, és az elektromos jelek felelősek a ritmus szabályozásáért. A szívritmus-szabályozók specifikus problémákat kezelhetnek, mint például a pitvarfibrilláció. Ebben az aritmia-formában a szív felső kamrái nem rendeződnek megfelelően, és a kamrák nem képesek elegendő vért pumpálni a szívből. A szívritmus-szabályozó biztosítja, hogy a felső kamrák megfelelően működjenek. Az orvosok a szívritmus-szabályozót használhatják az ilyen típusú állapotok megfigyelésére, és az eszközök számos fontos egészségügyi mutatót rögzíthetnek, beleértve a szívaktivitást is.

A szívritmus-szabályozó automatikusan beállítja a szív elektromos impulzusait, a rögzített adatok szerint. A szívritmus-szabályozó behelyezése a mellkasba szükséges is lehet. Az eljárás előkészítésekor az orvos megvizsgálja a személy orvosi előzményeit, és vérvizsgálatokat végez. A műtét előtt a főorvos intravénás perfúziót vezet be a karba vagy a kézbe. Ez nyugtató és egyéb szükséges gyógyszereket tartalmaz, amik segítenek felkészülni a műtéti beavatkozásra. Az orvos ezt követően meg fogja tisztítani a váll közelében lévő injekció helyét. Ezután behelyezik a tűt egy vénába, majd az érzéstelenítés után megkezdik a pacemaker elhelyező műtétet.