Mit kell tudni a vírusos lázról?

A vírusos láz az átlagosnál magasabb testhőmérséklet, amit egy vírus okozott. Gyakran előfordul, hogy egy személy egyéb tüneteket tapasztal, amelyek lehetnek orrfolyás, köhögés, hányinger, fáradtság és testfájdalom. Míg nem minden ember lázas, ha vírusa van, a láz lehet a jele annak, hogy a szervezet megpróbál leküzdeni egy fertőzést.

A legtöbb vírusbetegség idővel és kezelésekkel javul, azonban, ha a testhőmérséklet túl magas, orvosi ellátásra lehet szükség. A láz a szervezet természetes reakciója a betegség okozta kórokozók, például vírusok és baktériumok expozíciójára. A test hőmérsékletének növekedése elpusztíthatja a fehérjéket ezekben a kórokozókban, hogy ne szaporodjanak. A láz a gyulladásos válasz a szervezetben. A láz meghatározása felnőtteknél változhat. Számos orvos egy orális hőmérővel méri a felnőttek hőmérsékletet, és mindent láznak minősít, a amely 37,8 ° C-nál magasabb. A vírusos láz az embert fáradttá, irritábilissá és kényelmetlenné teszi. További tünetek az alapbetegséget okozó vírus függvényében változnak.

Például a rózsahámlás 2–3 napig lázat okoz a gyermekeknél. A vírusos megbetegedéseknek számos lehetséges oka lehet, amely lehet megfázásos és influenza vírus. Néha egy bakteriális betegség után egy vírus következik. Ez megnehezítheti a kettő közötti különbség kimutatását, és meghatározhatja, hogy egy személy részesülhet-e az antibiotikumok bevételéből. Más látszólagos betegséggel nem rendelkező lázak különösen gyakoriak a kisgyermekeknél. A leggyakoribb vírusok az adenovírus, a humán herpeszvírus 6, az enterovírus és a parechovírus voltak a tanulmány során, amelyben 75 lázas gyermeket vizsgáltak meg. A tanulmány becslése szerint a 3 évesnél fiatalabb gyermekeknél a lázzal kapcsolatos betegségek kevesebb, mint 1 százaléka jelentkezett bakteriális fertőzések miatt.