Mit ne együnk, ha fogyni szeretnénk

A nők több, mint fele egész életében elégedetlen a súlyával és mindig valamilyen fogyókúrát követ annak érdekében, hogy elérje az álom alakot és testsúlyt. Ennek érdekében nagyon sok mindenre hajlandóak vagyunk, ám annak érdekében, hogy ezt a súlyt ne csak elérjük, de tartani is tudjuk, pár szabályt fontos betartani.

[wp_ad_camp_1]

A tiltólistán első helyen a cukor szerepel, ugyanis nagyon sok probléma forrása lehet a túlzott cukor fogyasztás. Gondolom, hogy épp a cukor került első helyre ez senkit sem lep meg és valahol belül mindenki tudja, hogy mennyire ártalmas a szervezetünkre. Egy felnőtt számára az ajánlott napi bevitel a napi 6 kiskanál lenne, de az átlag ennek akár négyszeresét is elfogyasztja egy nap. A gondot az jelenti, hogy nagyon sok olyan élelmiszer tartalmaz cukrot, melyről nem is gondolnánk. Ilyen pl. a gyümölcsjoghurt és a felvágott is. A másik ilyen tiltólistás termék a gyümölcslé. Sokszor azt gondoljuk, hogy mennyire egészséges, amit elfogyasztunk és, hogy hány százalék gyümölcsöt tartalmazz, ám az apróbetűs részben az is megtalálható, hogy nagyon magas a cukortartalma.

Ebből kifolyólag nem ajánlott a fogyasztása azok számára, akik vigyázni szeretnének a vonalaikra. Továbbá a fehér lisztből készült termékeket is kerülnünk kell, mivel gyorsan megemelik a vércukorszintünket és ezt pedig gyorsan éhségérzetet okozz. Ezért érdemes inkább teljeskiőrlésű termékeket választani, hiszen azok sokkal egészségesebbek és táplálóbban is egyben. Sokak számára nagy szívfájdalom, de a fogyni vágyok alkoholt sem fogyaszthatnak, hiszen nagyon sok kalóriát tartalmaz. Ráadásul az alkohol fogyasztást követően a legtöbb esetben megéhezünk, amely szintén nem vezet jóra. Továbbá érdemes még figyelnünk az egészségesnek álcázott müzlikkel és gabonapelyhekkel is.