Mit tegyünk a bőrpír elfedésének érdekében?

A bőr kipirosodása, vagyis a bőrpír egy igen kellemetlen betegség, hiszen általában rosszkor jelenik meg, és néha az is megeshet, hogy viszket, amitől még rosszabb lehet a helyzet. Vannak olyan kipirosodások is, amelyeken nem segít a smink sem.

Ez főleg akkor esik rosszul, ha éppen egy fontos eseményre mennénk, és kipirosodott bőrrel kell elindulnunk, a szóban forgó eseményen pedig folyamatosan arra kell választ adnunk, hogy „mi történt a bőröddel?”. A bőrpír elfedése olyan lehet, akár a 22-es csapdája: szeretnénk eltávolítani a piros részt sminkkel, viszont ha nem megfelelőek a kémiai anyagok az adott termékben, akkor még nagyobb fertőzést okozhatunk vele a bőrnek és még nagyobb gyulladás is keletkezhet. Legyen tehát mindig óvatos, és csak olyan termékeket használjon az arcára, amelyek garantáltan biztonságosak. Az első lépés ahhoz, hogy megfelelően el tudja fedni a bőrpírt az, hogy kiválasztja a megfelelő ásványi anyagokat. Az ásványok természetes gyulladáscsökkentők, ezért az ásványi por lehet a legjobb választás, ha a bőrpírt szeretné eltávolítani. Az ásványi por nem tartalmaz irritáló adalékanyagokat sem.

Legyen óvatos az alapozóval, tehát csak egy kisebb adagot kenje a piros részre, és csak azon a területen, ahol arra szükség van. Minél több alapozót visz fel a piros bőrére, annál jobban kihangsúlyozza az egyenetlen színű területet. Legyen nagyon gyengéd a bőrével és most tegye félre a sminkecseteket, illetve keféket, ezekre most nem lesz szükség. A sminkecsetek még irritáltabbá tudják tenni a bőrt, és az ecset használata után úgy érezheti magát, mintha lekaparták volna a bőrét. Ehelyett használja az ujjait a smink felviteléhez vagy egy vékonyabb szivacsot ha mindenképp szükségesnek érzi. Bőrével csak könnyedén és lágyan érintse meg, így nem fog nagyobb gyulladást okozni.