Mit tegyünk, ha felfázás tüneteit észleljük?

Bár férfiaknál is előfordulhat, de a felfázás mégis tipikusan női betegség, s ebben a női test anatómiája központi szerepet játszik. Az első panaszokat észlelve nagyon fontos, hogy mihamarabb megtaláljuk a segítséget nyújtó megoldást.

[wp_ad_camp_1]

A felfázás tünetei a http://walurinal.hu weboldalon részletesen megismerhetőek. A kellemetlen csípő, égető érzés gyakran társul fájdalmakkal és alhasi görcsökkel. Nem ritka, hogy folyamatos vizelési inger kíséri végig a beteg napjait, mely gyakorlatilag lehetetlenné teszi a mindennapi tevékenység elvégzését. Nem csak a panaszok és a fájdalom enyhítése miatt lényeges a mihamarabbi kezelés, hanem a komolyabb következmények elkerülése végett is. A természet patikája remek választásnak bizonyul akkor is, ha a húgyúti fertőzések kezeléséről van szó.

A szakemberek ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy felfázás idején a nagymennyiségű folyadékbevitelnek is fontos szerep jut. Ajánlott legalább három-négy litert inni egy nap, melynek nagy részét gyógyteák tegyék ki. A kamilla, a csalán éppen olyan jó választásnak bizonyul, mint a csipkebogyó, vagy például a citromfű. A lényeg a mennyiségben rejlik, ugyanis ilyenkor fontos áttisztítani a húgyrendszert, hogy a baktériumok ne tudjanak ott megülni, és ez által tovább fertőzni. Legjobb, ha melegen tartjuk a vese környékét is, és hasznosnak bizonyul egy forró ülőfürdő is, akár gyógynövényekkel társítva. Fontos tudni, hogy amennyiben a felfázást nem megfelelően kezeljük, úgy a betegség hamarosan visszatérhet, akár komolyabb panaszokat is okozva. A természetes összetevőket tartalmazó készítmények közül kifejezetten ajánlott a tőzegáfonya, mely hatékonyan veszi fel a harcot a felfázást okozó baktériumokkal. A betegség idején ügyeljen különösen az intim higiéniára, és ne feledkezzen meg arról sem, hogy a gyógyulásra szánt néhány nap otthon valóban csodákra képes, és hamarosan újult erővel térhet vissza a munkához.