Mitől lesz sűrű a haj?

A nők számára nagyon fontos, hogy hajuk szép, fényes, dús és egészséges legyen. Sajnos azonban nem mindenki van dús hajkoronával megáldva, ezért jó, ha tudjuk, hogy mik azok a technikák, amiket alkalmazhatunk a dús haj elérése érdekében.

A sűrű haj titka, hogy megfelelően ápoljuk a hajunkat és használjunk hajápolási szereket, szedjünk vitaminokat, stb. Nagyon sokan küzdenek hajhullással és ennek több oka is lehet, mint például a hormonális zavar, gyulladás, vitaminhiány, a sok stressz, stb. Gyakran előfordul, hogy amikor a szervezet vitaminhiányban szenved, a haj hullani kezd és erőtlen lesz. Ahhoz, hogy a haj egészséges és dús maradjon szüksége van kellő mennyiségű A-(tejtermékek, halak, zöldségek, gyümölcsök) B-(tojás, húsok, máj, hüvelyesek, sörélesztő tabletta), és E-vitaminra (növényi olajok, magvak). Nagyon sokat segít a hajmosás közben, vagy szárazon végzett masszázs. A masszázs által serkenthető a vérkeringés, így a tápanyagok jobban felszívódnak.

Ahogy azt mindannyian tudjuk, naponta legalább két liter víz elfogyasztása ajánlott. Ez a dús haj szempontjából is nagyon lényeges, hiszen csak akkor lehet igazán egészséges és sűrű hajkoronánk, ha szervezetünk kellő mennyiségű vízhez jut nap mint nap. Sokan esnek abba a hibába, hogy vagy túlságosan hideg, vagy túlságosan meleg vízzel mosnak hajat, ami azért baj, mert a fejbőrt nagy igénybevételnek teszi ki. A legjobb, ha langyos vízben mosunk hajat. Vannak olyan egyszerű trükkök, amelyeket könnyen alkalmazhat bárki. Ilyen például az, hogy hajmosás után szénsavmentes ásványvízzel öblítsük le a hajunkat. A lágy víztől egészségesebb és fényesebb, dúsabb lesz a haj. Hogyha tehát dús és egészséges hajkoronát szeretnénk, akkor vigyük be a szervezetünkbe az ehhez szükséges vitaminmennyiséget és ápoljuk megfelelően a hajunkat.