Mivel díszítsük fel idén a karácsonyfánkat?

Az ünnepek közül a karácsony mondható a legszebbnek, hisz ilyenkor az utcák, a terek, valamint a lakások kívülről-belülről is ünnepi díszbe öltöznek. Ennek a különleges ünnepnek elengedhetetlen kiegészítője a karácsonyfa, mely egyetlen otthonból sem hiányozhat.

A fa díszítéshez legtöbbször az előző évből maradt gömböket, égőket, és egyéb díszítőelemeket csak elővesszük a szekrény mélyéről, amit mindig bár egy-két gömbbel, vagy esetleg frissen sült mézes pogácsával egészítünk ki. Fontos, hogy a lakásban karácsonykor a fenyőfa legyen a legszebb, hisz ez van a középpontban, ez alá kerülnek a már várva várt ajándékok. Idén karácsonykor a fa díszítéséhez is engedhetjük saját ízlésünket uralkodni, viszont alapként vehetjük az aktuális divatot. Az előző évekhez hasonlóan, még mindig nagy népszerűségnek örvend a piros, bordó és arany, viszont használhatunk egyéb érdekes kiegészítőket is, ha valóban divatos karácsonyfával szeretnénk várni a vendégeket.

Az idei trendek közé tartozik, ami valószínűleg gyorsan a gyerekek kedvencévé fog válni, a mesefigurákkal díszített változatok, melyek kiegészülhetnek címerekkel és egyéb emblémákkal. Ezeket a hagyományos gömbökkel, csipkékkel vagy egyéb karácsonyfadíszekkel remekül párosíthatunk, persze maradjunk meg a jó ízlésen belül. A természetes árnyalatokkal díszített fenyők is népszerűek idén, melyek a lakásbelső dizájnhoz alkalmazkodnak. Ez az időtlen stílus, a kézműves kis tárgyak, a barnás-szürkés, erdei zöld, tökéletes összhangot hoznak a karácsonyunkba. A vagányabb stílust kedvelőknek sem kell visszafogniuk magukat, ha az idei karácsonyfa díszítését szeretnék extrémebbé tenni. Egy valóban trendi karácsonyfát kaphatunk, ha olyan erős színekkel öltöztetjük fel a fánkat, mint a smaragdzöld, a réz-sárga, a vörös, vagy épp az indigókék. Ezeknél még eltérhetünk a szabályos geometriai formáktól és kontrasztoktól, így valóban egyedi karácsonyfa lesz a végeredmény.