Munkavédelem – a munkatársak védelme az elsődleges!

A munkavédelem nem gyerekjáték, ugyanis azon felül, ha nem törődik vele nem csak az alkalmazottak egészségét, testi épségét kockáztatja, de egy ellenőrzés során komoly büntetésre is számíthat, ami pár százezer forintot, de akár milliós tételt is jelenthet.

Munkavédelem célja, hogy megóvja a szervezett módon munkát végző emberek egészségét, munkavégző képességét, valamint humanizálja a munkakörülményeket. A munkavédelmi előírások és az erre vonatkozó jogszabályok betartása nem csak a kollégák testi épsége és az egészségük miatt fontos, de a szigorú ellenőrzések során, ha valamit nem találnak rendben, akkor az komoly hat vagy hétszámjegyű büntetést is jelenthet. A munkavédelemnek két fő területe van, a munkaegészségügy, valamint a munkabiztonság. A munkaegészségügy lényege, hogy a munkavállaló egészégét megóvja a foglalkozásegészségügy és a munkahigiénia által. A munkabiztonság a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkavégzésre vonatkozó szabályok összességét jelenti, valamint azok betartását.

A munkaegészségügy számos kacifántos módon megfogalmazott jogszabályt és előírást tartalmaz, amit nem könnyű jogi ismeretek nélkül értelmezni, valamint minden pont betartása sem könnyű, főleg, ha egymaga szeretné megcsinálni. Jobb az ilyet szakértőkre bízni, akik pontosan tudják, hogy hogyan kell úgy megvalósítani a munkavédelmet, hogy egy esetleges ellenőrzés során biztosan ne kapjon komoly büntetést. Éppen ezért, ha a tuzvedelem-munkavedelem-haccp.hu weboldal munkatársaira bízza a munkavédelmet, akkor 200 százalékos garanciát vállalnak az elvégzett munkára. Vagyis, ha egy ellenőrzés során mégis megbüntetik, akik kifizetik Ön helyett a büntetés teljes összegét, valamint visszakapja a munkavédelemre elköltött összes pénzt.