Néhány tipp, hogy hogyan könnyítsük meg az allergiát a szezonban

Itt a tavasz, élednek a fák, a virágok. Valamint kezdődik a jobb idő is. Persze ennek nem mindenki tud örülni felhőtlenül, mivel beindul a pollen-szezon is, az allergiások nagy örömére. Hogyan lehet átvészelni ezt az időszakot minél kevesebb szenvedéssel? Van néhány fontos szempont, vagy inkább ötlet, melyeket jobb szem előtt tartani mindenkinek a saját érdekében.

[wp_ad_camp_1]

Különösen nagy allergiát válthat ki a nyírfa, a cédrus, a nyárfa és a fenyő pollenje. És ha úgy érzi az ember, hogy rosszabbodnak a tünetei évente, nem kell megijedni ettől. A kutatások kimutatták, hogy lassan, de emelkednek a pollenszámok országszerte évente, és 2040-re akár meg is duplázódhatnak.

Évente egyre több ember betegszik meg szénanáthában, és a számuk csak emelkedni fog. Mindenképp forduljon orvoshoz, aki elég erősen allergiás valamely pollenre, vagy esetleg keresztallergiát tapasztal saját magán. Mivel az orvos segíthet enyhíteni a tüneteket, és a legjobb gyógymódot tudja javasolni. Ez persze egyéntől függ. Pláne akkor keresse fel az orvosát, ha asztmás is egyben.

Aki allergiában szenved, és hosszabb útra indul, vagy esetleg csupán sétálni vágyik, előtte tudakolja meg, hogy ahova megy, ott milyen allergiát kiváltható növények vannak. Ez bármennyire is furcsán és nevetségesen hangzik, de roppant fontos lehet. Különösen akkor válhat fontossá, ha az illető nagyon komoly allergiás, és asztmás is egyben.

Vigyázni kell, hogy mikor megy ki ilyenkor az ember. Az idő se mindegy ilyenkor, mivel a száraz és szeles napokon több a pollen a levegőben. Tehát az időjárást is figyelni kell.

Miután vége a sétának, a legjobb amit tehet az ember, hogy lefürdik, és lemossa magáról, a hajáról a sok szálló virágport. Ezzel is csökkenti valamelyest az allergiát. De a ruhákat is ki lehet mosni, mivel a pollenek szeretnek a ruhákba ragadni.

Tehát érdemes figyelni az embernek magára, hogyan is vészelje át ezt az időszakot, mely lehet, hogy évről-évre egyre nehezebb lesz. De, ha van megfelelő orvosság, és betartja az apró szabályokat, akkor talán könnyebb lesz elviselni ezt a betegséget.