Nem kell messzire menni, idehaza is vár a síparadicsom!

Talán Te magad sem gondoltad volna, de a Balatontól mindössze 20-25 percre, avagy a veszprémi fennsík és a zirci medence találkozásánál egy nem is akár milyen, nemzetközi szintű síaréna vár mindenkit, aki szereti ezt a téli sportot, a még éjszaka is kivilágított, elsőosztályú pályákon. Ha tehát idén szeretnél telelni, de nem tudsz messzire utazni, akkor itt az ideje, hogy megismerd Eplényt!

[wp_ad_camp_1]

Az Európa- és Világ Kupa megrendezésére váró síterep tökéletes választás a kezdő és a profi síelők számára is, hisze minden szintű sípálya adott. Eplény nagy büszkesége, hogy a hazai legek sípályája, a nemzetközi minősítést is elnyert Nordica Síaréna lett. Bizony itt található hazánk leghosszabb lesiklópályája, a legmeredekebb sípályája, de a legkomolyabb sífelvonó és a legtöbb hóágyú is, vagy szám szerint 44. A síelni vágyókat nem kevesebb, mint hat és fél kilométernyi sípálya várja minden tudásszint számára megfelelő terepet kínálva.

Eplény büszkélkedhet Magyarország egyetlen négyüléses felvonójával, de emellett három, csákányos felvonó is tovább segíti a siklani vágyók feljutását a hegyre. A sí- és szánkópályák mellett adott a free ski és snowboard pálya is, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szórakozást. Nem is beszélve arról, hogy adott öt hangulatos vendéglátóhely is, melyek egyikére érdemes betérni egy forró italra. Ha még nem síeltél és nincs is felszerelésed, akkor se nincs ok az aggodalomra, hiszen sífelszerelést bérelhetsz is, a széles választékot kínáló síkölcsönzőben.

A Nordica Síaréna tehát tökéletes választás, ha egy nemzetközi szintű sípályát keresel idehaza. Ez viszont még nem minden, hiszen a pálya üzemeltetői folyamatosan fejlesztik és bővítik a síarénát. Vár a síelés és számos izgalmas program, melyet nem érdemes kihagyni! Figyelem, február 3-tól 5-ig a hazai borászok versenye is vár Eplényben!