New York legszebb látnivalói

Rengeteg ember vált „New York megszállottá” az utóbbi évtizedekben, ami főleg a Woody Allen filmeknek, és a Szex és New York epizódjainak köszönhető. Akár arról álmodik, hogy csendes kávéházakat látogat meg, vagy akár martinit szürcsölgetne a Meatpacking kerületben, New York-ban mindenki találhat magának megfelelő kikapcsolódást. Cikkünkben most egy csokorba gyűjtöttük a Nagy Alma kihagyhatatlan látnivalóit.

[wp_ad_camp_1]

Az első látnivaló az Empire State Building, ahol a megfigyelő fedélzeten keresztül gyönyörű a kilátás egész Manhattanre. A Szabadságszobor is kötelező minden New York-ba látogatónak, hiszen ez a szabadság igazi jelképe. Ha fel szeretne mászni a koronába (erre a jegyek elővételben vásárolhatóak), vagy ha különleges kiállításokat szeretne ott megnézni, jól teszi, hiszen így igazán úgy érezheti magát, mint aki részese New York különleges történelmének. Érdemes ellátogatni a Central Parkba is, amely egy burjánzó zöld oázisként elválasztja Keletet Nyugattól. A világhírű parkban találhat állatkertet, epreskertet, kerékpár utakat, óriási pázsitot, és még sok mást.

A Modern Művészetek Múzeuma egy páratlan múzeum, ahol megtekintheti a legnagyobb művészek alkotásait, például Van Gogh, Picasso, Pollock, Warhol stb. műveit testközelből. Egy másik lélegzetelállító múzeum a Metropolitan Művészeti Múzeum. Másszon fel a fejedelmi lépcsőkön és lépjen be egy csodás és inspirációval teli világba. Ősi művészeti alkotásoktól kezdve egészen a modern művészetig mindent megtalál ebben a művészeti paradicsomban. A tető pedig szemet gyönyörködtető kilátással rendelkezik, amely a Central Parkra néz. A New York-i kikötő a világon az egyik legnagyobb természetes kikötő, Fizessen be egy hajótúrára, dőljön hátra, és élvezze Manhattan káprázatos fényeit!