Nézzük melyek a leggazdagabb országok?

Mikor feltesszük ezt a kérdést, akkor legtöbbünkben elsőre az Egyesült Államok vagy Kína ugrik be. Amely nem is meglepő, hiszen ezek a világ legnagyobb gazdaságai. És az is igaz, hogy nagyon gazdagok, ám nem a leggazdagabbak.

A kutatók, ahhoz, hogy megkapják a leggazdagabb országaira vonatkozó listát, úgy számolják ki, hogy mennyi az egy főre jutó GDP. Az Egyesült Államok nem a leggazdagabb ország, ám ők a legnagyobb gazdaság. Annak ellenére, hogy az USA hihetetlen mennyiségű árucikket és szolgáltatást termel, az egy főre jutó GDP gyorsan csökken, ha ezt az értéket elosztjuk a lakosság számával. Mi most elmondjuk, hogy ez a számítás szerint kik kerültek a lista első 10 helyére. A 10. Hong Kong, ahol az egy főre jutó GDP 64.533 dollár. Ezt követi Kuvait, ahol ez az érték már eléri a 66,673 dollárt. A 8. helyen az Egyesült Arab Emírségek állnak, ahol 68,662 az egy főre jutó GDP. A 7. helyen Norvégia áll, ahol már 74.065 dollár ez az összeg. Norvégia villamos energiájának 99%-át vízenergiából nyeri. Ezzel a számmal senki más a világon nem tud versenyezni.

A 6. helyen Brunei áll, ahol az egy főre jutó GDP értéke 79,726. Akik nem akarnak adót fizetni, és szeretnénk ingyenes oktatást és egészségügyet, akkor ide kel költözni. Az 5. helyen Írország áll, ahol az egy főre jutó GDP 79,925 dollár.. Negyedik helyen Szingapúr áll, éppen, hogy lecsúszás a dobogós helyezésről, ugyanis itt már 98,014 dollár az egy főre jutó GDP. A 3. helyen szintén egy nagyon kicsi ország áll, amely nem más, mint Luxemburg. Ugyanis is itt a GDP értéke már több, mint 110 dollár. A második helyen Monaco áll, akinek mindössze 600.000 lakosa van. Az itt elő emberek egy főre jutó GDP-je 122,490 dollár. Az első helyen pedig Katar áll. Nem sokkal hagyva el Monaco-t, 128,703 dollárral nyerte meg ezt a listát.