Norvégia legszebb városai

Egy elképzelhetetlen szépségű föld, Norvégia lenyűgöző természeti csodákat, élénk városokat,  rengeteg látnivalót és tevékenységet kínál, melyeket a látogatók biztosan élveznek majd, a fantasztikus múzeumoktól és élénk bároktól kezdve egészen a viking települések maradványaiig. Norvégia legszebb városai zökkenőmentesen keverednek a régi és az új dolgok, és ez teszi az országot olyan csodálatossá.

[wp_ad_camp_1]

Az ország fővárosa tele van csodálatos építészeti mintákkal, amelyek közül kiemelkednek az  oktatási múzeumok, érdekes galériák és emlékművészeti alkotások. A tenger mellett fekvő hegyekkel rendelkező Oszló az egyik legzöldebb város a világon, az előremutató környezetbarát politikának köszönhetően örömteli itt sétálgatni. Oszló fantasztikus gasztronómiával, valamint nyüzsgő éjszakai élettel rendelkezik, és több divatos bár és éjszakai klub is található a városban. Korábban Norvégia fővárosa, Bergen látványos hely és a látogatók szeretni fogják a rengeteg látnivalót. A környező hét hegy, valamint a hét fjord, a város élénk színű épületei leereszkednek a lejtőkön, amíg el nem érik a város központjában található fantasztikus faházakat, amelyeket egyszer kereskedelemre használtak.

Néhány nagy művészeti múzeummal, élénk zenei és lenyűgöző éjszakai élettel Bergen kellemes hangulatot áraszt, bár sajnos az év minden napján eső esik. A környező hegyekben a túrázás viszont megéri. Az ország egyik legszebb városában, Trondheimban örömmel sétálhat, hiszen erdei borítású dombok, csillogó vízi utak, színes épületek és szép, régi kikötőt veszik körül. Norvégia történelmi fővárosa csodálatos középkori székesegyház. Több napig tart felfedezni az érdekes múzeumokat, remek éttermeket és hangulatos kávézókat. Gazdag kulturális öröksége mellett egy kortárs művészeti és zenei épületet is találni itt.