Nyaralás tervezése már a téli hónapokban

Évről-évre egyre többen nyaralnak, többen vágynak a kikapcsolódásra, a mediterrán éghajlatra, és persze a pihenésre. Sokak számára fontos, hogy ez a kis kiruccanás legyen minőségi, viszont ne viselje meg nagyon a pénztárcájukat sem.

[wp_ad_camp_1]

Az ő számukra előnyös, ha az utazást már előre megtervezik, akár még a téli hónapokban lefoglalják a szálláshelyeket, illetve a repülőjegyet, vagy ha ezzel elkésnek, inkább az úgynevezett „last minute” lehetőséget vegyék számításba. Ez utóbbi egyre népszerűbbé válik, előfordulhat, hogy akár 30-50%-os kedvezménnyel is eljuthatunk csodás helyekre. Viszont ilyenkor azzal is számolnunk kell, hogy végül nem sikerül elutaznunk, esetleg nem is abba az országba vagy helyre jutunk el, ahová igazán szeretnénk. Ezek mellett az ilyen ajánlatoknál nem mindig válogathatunk a szállodák közt, vagy épp nem annyi napot tölthetünk az adott helyen, amennyit valójában szeretnénk. Tehát a „last minute” csak azok számára lehet jó választás, akik rugalmasak az úti céllal kapcsolatban, nincsenek különös elvárásai a szállás típusát illetően, és az indulás időpontjához is könnyedén tudnak alkalmazkodni.

A „last minute” helyett, akik biztosra akarnak menni, hogy a megfelelő helyre és az általuk meghatározott időben utazhassanak, érdemesebb inkább előre leszervezni a nyaralást. Ha mi magunk tesszük meg ezt, kezdjünk hozzá még februárban, amikor még széles kínálat közül választhatunk, ezek mellett ilyenkor vannak a legnagyobb akciók is, a szálláshelyeken és a repülőjegyeknél is. A szállás, a repülőjegy lefoglalása mellett, nemcsak a biztos nyaralásra és a spórolásra kell gondolnunk, de azért is érdemes előre tervezni, mivel oda kell figyelnünk az okmányainkra is. Ilyen például a személyi igazolvány, vagy a hiteles útlevél, utána kell járni, hogy szükséges-e vízumot kérelmezni az adott országba, egészségbiztosítást kötni, hogy ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe és ezek ne ronthassák el a pihenésünket.