Okok, amiért a hagyományos szappant válasszuk

Bizonyára Ön is hallott már a folyékony szappan számos előnyéről, illetve az elmúlt években sokkal többet találkozhattunk ezzel a változattal. Ám a tömbszappanról sem kell megfeledkezni, ugyanis az mellett is rengeteg érv szolgál.

[wp_ad_camp_1]

Fontos tisztázni, hogy a ma kapható szappanok már sokkal jobbak attól, mint amit 15-20 évvel ezelőtt megvásárolhattunk. A tömbszappan választása igazán jó döntésnek bizonyul abban az esetben, ha zsíros a bőrünk. Ugyanis ezekben a szappanokban olyan összetevők találhatóak meg, melyek segítenek eltávolítani a felesleges olajat a bőr felszínéről. Talán ez az egyik legjobb indok, amiért érdemes szappant választani. Természetesen ma már számtalan fajta közül válogathatunk, ugyanis ma már léteznek különféle bőrtípusokra kialakított szappanok is. Továbbá elmondhatjuk a tömbszappanról, hogy nem szaporítja a baktériumot. A szakértők állítása szerint a szappanról minimális baktérium kerülhet a kezünkre, de ha ezt is szeretnénk elkerülni, akkor célszerű használat után leöblíteni. Viszont a folyékony szappan tubusán már könnyen lerakódhatnak. Ezen felül elmondhatjuk, hogy a legtöbb szappanban megtalálható a glicerin, amely nagyon jó hatással lehet az ekcémás megbetegedésekre.

Ez az összetevő igen ritkán találhatóak meg a folyékony szappanokban. Illetve a bőrbetegségek kezelésére mindenképp a tömbszappanokat válasszuk. Ám előtte érdemes mindig konzultálni egy bőrgyógyásszal. A tömbszappanok legtöbb esetben illatmentesek, így az érzékeny bőrűek is gond nélkül használhatják. Továbbá elmondhatjuk, hogy nem csak gazdaságosabbnak, de környezetkímélőbbnek is nevezhetjük a hagyományos változatot. Illetve a tömbszappant még sok minden másra is felhasználhatjuk, mint fertőtlenítés, pl. egy beragadt cipzár esetén.